Opdrachtgevers:

Branchevereniging VHG bouwt mee aan een gezonde en groene leefomgeving

Branchevereniging VHG bouwt mee aan een gezonde en groene leefomgeving

donderdag 19 april 2018

Branchevereniging VHG bouwt mee aan een gezonde en groene leefomgeving

Branchevereniging VHG bouwt ook mee aan een gezonde en groene leefomgeving tijdens Building Holland, het driedaagse innovatieve event voor de bouw- en vastgoedsector dat jaarlijks wordt georganiseerd in de RAI Amsterdam. Er ligt de komende jaren een enorme taak bij deze sector op het gebied van duurzaamheid en vergroening. Afgelopen dinsdag 17 april verzorgde Branchevereniging VHG samen met Kim van der Leest de workshop De Levende Tuin tijdens dit evenement, toegespitst op vergroening van de bebouwde omgeving. 

Aan de workshop werd deelgenomen door vertegenwoordigers van rijksoverheid, gemeentelijke overheden, waterschappen en het RIVM. Kim van der Leest legde hen uit hoe zij kunnen bijdragen aan het tot stand brengen van een leefbare, duurzame groene omgeving, die onontbeerlijk is voor het leefklimaat en het welzijn in de toekomst. Vooral de vertaling van de waarden van groen naar concrete praktijkvoorbeelden sprak het publiek aan, zo bleek.

Atlas-werkconferentie
De workshop maakte deel uit van de Atlas-werkconferentie, een side-event van het congres Building Holland. Tijdens diverse workshops en presentaties konden de deelnemers zien hoe een gezonde en groene leefomgeving in de praktijk gerealiseerd kan worden. Het VHG-concept De Levende Tuin is daar een goed voorbeeld van.

De Atlas Leefomgeving, Atlas Natuurlijk Kapitaal, Nationale EnergieAtlas, Gids Gezonde leefomgeving en de Gezond OntwerpWijzer hadden tijdens het congres een stand op de beursvloer.

In het VHG Magazine, editie juni 2018 leest u hierover meer.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten