Opdrachtgevers:

Branchevereniging VHG claimt eerste lobbysucces in 2018

Branchevereniging VHG claimt eerste lobbysucces in 2018

donderdag 4 januari 2018

Branchevereniging VHG claimt eerste lobbysucces in 2018

Aanschaf lithiumhoudende accu voor elektrisch hoveniersgereedschap op MIA-lijst
Door een uitgebreide lobby bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is  Branchevereniging VHG erin geslaagd om de aanschaf van lithiumhoudende accu’s in elektrisch gereedschap voor hoveniers en groenvoorzieners op de MIA-lijst te krijgen. De regeling bestaat al langer voor bouw- en sloopbedrijven, maar bedrijven in de hoveniers- en groenvoorzienerssector konden geen beroep op dit fiscale voordeel doen.

Fiscaal voordeel
VHG is blij dat die mogelijkheid nu ook voor de groene sector open staat. Het mes snijdt daarmee aan twee kanten. Financieel is er een netto fiscaal voordeel van ongeveer 7% op de aanschaf te halen (red. 2 februari 2018: A Milieulijst 2018 A 4115, 27% in mindering brengen op fiscale winst is 7% netto fiscaal voordeel op aanschaf). Bovendien kan de hovenier en groenvoorziener voor het onderhoud vanaf nu op een aantrekkelijke manier overschakelen naar fluisterstil en milieuvriendelijk handgereedschap. Vanuit onder andere gemeenten en zorginstellingen is steeds meer de wens om het werk op die manier uit te voeren. Ook bij particulieren kan zo geluidsoverlast en hinder worden voorkomen. 

Vanaf 1 januari 2018
MIA staat voor Milieu Investerings Aftrek. Voor de fiscale regeling voor lithiumhoudende accu’s geldt een minimum meldingsbedrag van € 2.500,-. Bij bijvoorbeeld een prijs van € 250,- per accu worden ten minste tien accu’s tegelijk aangeschaft en gemeld. De regeling voor hoveniers en groenvoorzieners geldt vanaf 1 januari 2018. Meer informatie hierover is te vinden op de website van RVO. Daarnaast beantwoordt de VHG-Ondernemershelpdesk vragen van aangesloten leden over dit onderwerp telefonisch en per e-mail. 

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten