Opdrachtgevers:

Branchevereniging VHG laat specialisten speuren naar belastingvoordeel werkgevers

Branchevereniging VHG laat specialisten speuren naar belastingvoordeel werkgevers

dinsdag 20 november 2018

Branchevereniging VHG laat specialisten speuren naar belastingvoordeel werkgevers

Niemand wil te veel betalen aan de Belastingdienst. Toch dragen de meeste werkgevers ongemerkt meer premie af dan nodig. Branchevereniging VHG biedt haar leden daarom de dienstverlening aan van ADXpert.  De specialisten van dit arbeidskundig expertisecentrum analyseren de personeelsdossiers op zoek naar aanknopingspunten en bewijzen voor het claimen van financieel voordeel. Dit doen ze exclusief voor VHG-leden. Een pilot met zo’n scan onder tien VHG-lidbedrijven leverde een financieel voordeel op van gemiddeld € 13.000,-.

De meeste werkgevers gunnen zichzelf de tijd niet om zich goed te verdiepen in alle mogelijke financiële voordelen, die voor bepaalde werknemers gelden. Ook komt het voor dat werknemers bij hun indiensttreding niet alles vertellen over hun uitkeringsverleden of mogelijke arbeidsbeperking. Doordat de werkgever niet volledig op de hoogte is van het arbeidsverleden, mist hij mogelijk financiële voordelen. Zo wist een werkgever niet dat de werknemer voor zijn dienstverband een uitkering had. ADXpert heeft dit voor de werkgever uitgezocht en alle benodigde bewijzen verzameld. Vervolgens kon een correctie worden ingediend op de loonaangiften en kreeg de werkgever ruim € 8.000,-- terug.

Alert
Het is belangrijk dat werkgevers bij het aannemen van personeel ook alert zijn op situaties die mogelijk financieel voordeel opleveren. Zij moeten namelijk sinds 1 januari 2018 binnen drie maanden na de indiensttreding de bewijzen voor het claimen van financieel voordeel hebben verzameld. ADXpert kan VHG-leden hierbij volledig ontzorgen, op basis van no cure, no pay. Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich hiervoor binnenkort aanmelden via de VHG-website (onder de rubriek Ondernemershelpdesk).

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten