Opdrachtgevers:

Branchevereniging VHG stuurt brief naar staatssecretaris over PFAS-problematiek

Branchevereniging VHG stuurt brief naar staatssecretaris over PFAS-problematiek

donderdag 17 oktober 2019

Branchevereniging VHG stuurt brief naar staatssecretaris over PFAS-problematiek

Branchevereniging VHG stuurt deze week een brief naar staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat om aandacht te vragen voor de problemen die de groene sector ondervindt van het tijdelijk handelingskader PFAS. VHG vraagt daarbij specifiek om een oplossing voor de afzet van kleine partijen grond (minder dan 10 m3), iets waar de VHG-leden dagelijks mee te maken hebben.

Het tijdelijk handelingskader dat de staatssecretaris in juli 2019 heeft opgelegd, brengt met zich mee dat alle vrijkomende grond moet worden onderzocht op PFAS. In de praktijk betekent dit voor de lidbedrijven van VHG ernstige vertraging bij de uitvoering van projecten. Bovendien leidt het tot fors hogere kosten voor de afvoer van grond die de bedrijven lastig kunnen doorbelasten aan opdrachtgevers.

Lees hier de volledige brief

Informatie voor opdrachtgevers
Wilt u uw opdrachtgevers informeren over PFAS? VHG heeft hiervoor twee voorbeeldbrieven ontwikkeld. U kunt deze brieven hier downloaden.

Brief gemeenten
De brief aan de staatssecretaris sluit aan bij een gezamenlijke brief van partijen in de bouw- en infrasector aan alle Nederlandse gemeenten waarin zij aandacht vragen voor het feit dat vanwege de stikstofproblematiek momenteel veel bouw- en infraprojecten niet worden opgestart en hervat. In deze brief is ook de problematiek rond PFAS naar voren gebracht. Branchevereniging VHG is mede-ondertekenaar van deze brief.

Informatiemarkten PFAS
Het ministerie van IenW organiseert op verschillende plaatsen informatiemarkten voor ondernemers en beleidsmedewerkers van overheden over PFAS. Tijdens deze bijeenkomsten wordt het tijdelijk handelingskader nader toegelicht. Lees meer

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten