Opdrachtgevers:

Brengt u de natuur naar de buurt?

Brengt u de natuur naar de buurt?

donderdag 11 april 2019

Brengt u de natuur naar de buurt?

Maak kans op de VHG Groenprijs!

Groen in de buurt brengt mensen samen en maakt iedereen vrolijk. Natuur is goed voor de onderlinge verbondenheid, voor de biodiversiteit in de buurt én voor de gezondheid van mensen en dieren. Overal in Nederland zijn buurtbewoners, groene ondernemers en gemeenten aan de slag gegaan. Zij slaan de handen ineen om buurten te vergroenen. Heeft u ook zo’n gezamenlijk idee of initiatief waarmee u de natuur naar de buurt brengt? Dien dan uw idee voor 1 juni in op www.duurzamedinsdag.nl en maak kans op de VHG Groenprijs. Deze bestaat uit een geldbedrag van  € 1.000,-, ondersteuning van VHG én een plek bij het netwerkontbijt met meerdere Tweede Kamerleden om over uw idee te vertellen. 

Geef uw idee een podium in politiek Den Haag
Duurzame Dinsdag verzamelt inspirerende en innovatieve ideeën uit de samenleving op www.duurzamedinsdag.nl. Die ideeën worden op de eerste dinsdag van september aangeboden aan het kabinet. Op deze dag neemt de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) de koffer met ideeën in ontvangst. De overhandiging van de koffer staat symbool voor de verbinding tussen de duurzame samenleving en de politiek. De beste ideeën krijgen letterlijk een publiek en politiek podium. Eén van de prijzen die wordt toegekend, is de VHG Groenprijs. Vorig jaar won Rooftop Revolution. Dit bedrijf realiseert natuurgebieden op daken in grote steden om deze leefbaar, gezond en klimaatbestendig te maken voor haar bewoners en bezoekers.

 

Uitreiking
Behalve de themaprijzen reikt de jury ook nog een overkoepelende prijs uit. Hiermee wordt een van de ingediende initiatieven extra in het zonnetje gezet tijdens het evenement. Iedereen met een idee, businessplan of visie kan zich inschrijven tot 1 juni 2019. In augustus worden de genomineerden bekend gemaakt. Tijdens Duurzame Dinsdag op 3 september 2019 in de Oude Zaal van de Tweede Kamer worden de winnaars bekendgemaakt.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten