Opdrachtgevers:

Brons voor Nederlands team Tuinaanleg tijdens EuroSkills 2018

Brons voor Nederlands team Tuinaanleg tijdens EuroSkills 2018

maandag 1 oktober 2018

Brons voor Nederlands team Tuinaanleg tijdens EuroSkills 2018

Jochem Molenaar en Willem Stougie hebben tijdens het EK voor beroepen, EuroSkills 2018 in Boedapest, bij het onderdeel Tuinaanleg beiden de bronzen medaille gewonnen. Met 731 punten behaalden de jongens tijdens deze internationale vakwedstrijd voor mbo’ers een zeer hoge score. Dit hoge puntenaantal leverde ze ieder ook nog een medaille voor ‘Best of Nation’ op. Aan het onderdeel Tuinaanleg deden 11 teams mee. In totaal namen aan EuroSkills 2018, 525 kandidaten uit 32 landen deel.

De gouden medaille voor Tuinaanleg ging naar Noorwegen. Het zilver was voor Denemarken. De score van het Nederlandse team lag slechts drie punten onder dat van Denemarken.

De opdracht
De opdracht Tuinaanleg was een daktuin, actueel en afwisselend en passend bij het streven naar meer groen in de stad. De tuin bestond onder meer uit een terras, een schanskorf met bankje, een wadi, een bruggetje en veel fraaie beplanting, die deels naar eigen inzicht mocht worden geplaatst. Jochem en Willem lieten veel vakmanschap zien met als specialiteiten het houtwerk en het waterelement.

Deelname
De deelname van het team Tuinaanleg is mede mogelijk gemaakt door Branchevereniging VHG en Wellantcollege Houten. Jochem Molenaar en Willem Stougie volgen de opleiding bij Wellantcollege in Houten. Jochem Molenaar (19) komt uit Aarlanderveen. Willem Stougie (19) woont in Alphen aan den Rijn. Beide jongens hebben een eigen bedrijf.

Team NL
Het totale Nederlandse team won tijdens de wedstrijden in totaal één gouden medaille, vier bronzen medailles en tien ‘Medals of Excellence’. Deze laatste medaille betekent dat de kandidaat een beter puntenaantal heeft behaald dan de norm. De deelname van Team NL is verzorgd door WorldSkills Netherlands.

Via deze link www.teamnederland.com/uitslagen/ zijn de prestaties van de 27 beroepen van de 31 Nederlandse deelnemers terug te zien. Team NL is inmiddels terug in ons land.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten