Opdrachtgevers:

Campagne Nationale Zaaidag van start

Campagne Nationale Zaaidag van start

donderdag 9 april 2020

Campagne Nationale Zaaidag van start

Ondanks de huidige crisis is er gelukkig veel animo om te zaaien voor de bijen. Branchevereniging VHG heeft deze week - als partner van de zaaicoalitie - het zaaipakket ontvangen. Dit pakket is ook verzonden aan de VHG-leden die zich hiervoor hebben aangemeld.

Vanaf woensdag 15 april kunnen mensen door het hele land bloemenzaad ophalen bij de verschillende ‘Voedselbanken voor Bijen’. Ze kunnen dit doen door contact op te nemen met een voedselbank voor bijen via de online kaart van Nudge. Naast de particuliere voedselbanken kan iedereen ook terecht bij verschillende zaaicoalitiepartners voor zaad, zoals de deelnemende groenbedrijven die zijn aangesloten bij Branchevereniging VHG.

VHG-directeur Egbert Roozen: “VHG is aangesloten bij de Nationale Zaaidag vanwege het 100-jarig bestaan van onze branchevereniging. Ik ben heel blij met het enthousiasme bij de deelnemende VHG-leden en de rol die zij oppakken om de biodiversiteit in hun omgeving mee te versterken. We gaan er een prachtige zaai-actie van maken!”

Media-uitingen
In de aanloop naar de Nationale Zaaidag op 22 april zullen de media-uitingen op veel plekken te zien zijn. Ook hangen er in veel binnensteden al ‘voer de bij bij’-posters en zijn er online banners en animaties op vele sites te zien, die mensen doorverwijzen naar de zaaidagpagina. Op die pagina vinden de bezoekers de logo’s van de meer dan zestig organisaties die de Voedselbanken voor Bijen dit jaar mogelijk maken. Op Instagram is de zaaidag ook een regelrechte hit aan het worden. Dankzij de inzet van ambassadeurs als Nina Pierson, Teske de Schepper en Tatum Dagelet zijn al velen geïnspireerd geraakt om te gaan zaaien.

Virtuele zaai-actie
Vanwege de voorschriften van het RIVM zijn de live zaai-events op 22 april afgelast. In plaats daarvan is er op 22 april een grote virtuele zaai-actie op Zoom waarbij met zoveel mogelijk mensen tegelijk de zaaidag wordt afgetrapt.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten