Opdrachtgevers:

Cao PAWW Agrarisch, Groen en visserij van kracht per 1 januari 2019

Cao PAWW Agrarisch, Groen en visserij van kracht per 1 januari 2019

donderdag 10 januari 2019

Cao PAWW Agrarisch, Groen en visserij van kracht per 1 januari 2019

Op 1 januari 2019 is de Cao PAWW Agrarisch, Groen en Visserij in werking getreden. De cao geldt voor de sectoren Glastuinbouw, Hoveniersbedrijf, Productiegerichte Dierhouderij, Open Teelten, Groothandel Bloembollen, Landbouwwerktuigen exploiterende ondernemingen en Bos en Natuur. De cao heeft een avv-status gekregen en is daarmee verplicht voor werkgevers en werknemers van genoemde sectoren. 

In de cao worden de rechten en plichten voor werknemers en werkgevers opgenomen voor een aanvullende private uitkering, na afloop van de wettelijke WW- of loongerelateerde WGA-uitkering van het UWV.

Informeer uw werknemers
Werknemers betalen de bijdrage voor de PAWW. De bijdrage voor de PAWW houdt de werkgever in op het brutoloon van de werknemer. De bijdrage wordt gestort in het PAWW-fonds, beheerd door Stichting PAWW. Informeer uw werknemers dat zij verplicht zijn de PAWW-premie te betalen.
De Stichting PAWW en de vakbonden hebben een folder ontwikkeld die u hiervoor kunt gebruiken.

Deelname: wat moet u doen?
In de komende weken ontvangt u de uitnodiging tot deelname aan de PAWW. Deze bevat een code waarmee u uw registratie kunnen activeren. Na de registratie moet u maandelijks de loonsom van alle werknemers, de totale ingehouden premie en het aantal werknemers aan Stichting PAWW doorgeven.

Op basis van deze aangifte ontvangt u een factuur. De premiebetaling per kwartaal is alleen mogelijk voor kleine bedrijven die 25 of minder werknemers in dienst hebben.

Meer informatie
Stichting PAWW heeft een folder voor werkgevers ontwikkeld waarin de te doorlopen stappen staan beschreven. Meer informatie over de Cao PAWW staat op de websites van Colland Arbeidsmarkt of van de Stichting PAWW.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten