Opdrachtgevers:

CIV Groen aanjager voor vernieuwing in het groene mbo

CIV Groen aanjager voor vernieuwing in het groene mbo

donderdag 24 september 2020

CIV Groen aanjager voor vernieuwing in het groene mbo

Dinsdag 15 september vond de feestelijke lancering plaats van het Centrum voor Innovatief Vakmanschap: CIV Groen. Ook werd aangekondigd dat er vijftien programma’s voor praktijkgericht onderzoek worden gestart.

CIV Groen is de samenwerking van ondernemers, mbo-onderwijs en overheid op het gebied van praktijkinnovatie, arbeidsmarkt- en onderwijsvernieuwing in het groene domein. Er wordt actief kennis gedeeld en via praktijkgericht onderzoek worden nieuwe kennis en praktische toepassingen gegenereerd. Daarbij is veel aandacht voor actuele thema’s zoals gezond en veilig voedsel, sluiten van kringlopen, digitalisering en technologisering en internationalisering. CIV Groen heeft korte lijnen naar het hoger en universitair onderwijs en onderzoek, de topsectoren Agri & Food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en de voor de sector belangrijkste ministeries.

De toekomst is groen
Om klimaatverandering en teruglopende biodiversiteit tegen te gaan is een belangrijke rol weggelegd voor de groene sector. CIV Groen gaat een actieve bijdrage leveren door praktische oplossingen voor toekomstvraagstukken te helpen ontwikkelen en deze te integreren in het groene onderwijs. Dit zowel voor voltijds studenten als voor zij-instromers en werkenden in de groene sector. 

Vijftien nieuwe practoraten
Een practoraat is een programma voor praktijkgericht onderzoek, ondergebracht bij de groene mbo-scholen en in nauwe samenwerking met vergelijkbare onderzoeksgroepen in het hoger agrarisch onderwijs en de Sciencegroups van Wageningen University and Research. De groene mbo-scholen stichten samen met het regionale bedrijfsleven en (regionale) overheden in het komende jaar zo’n vijftien nieuwe practoraten. Een practoraat is een ideaal middel om experimenteerruimte te organiseren, studenten te interesseren en ondernemers mee te nemen in nieuwe ontwikkelingen.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten