Opdrachtgevers:

Coronaberichten: protocol Samen veilig doorwerken aangepast

Coronaberichten: protocol Samen veilig doorwerken aangepast

donderdag 29 oktober 2020

Coronaberichten: protocol Samen veilig doorwerken aangepast

Protocol Samen veilig werken aangepast
Het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ voor de sectoren Bouw en Techniek is op 28 oktober aangepast. Het protocol dat al in maart dit jaar werd opgesteld, is en blijft hét handvat om veilig te kunnen blijven doorwerken in coronatijd. VHG is een van de brancheverenigingen die dit protocol ondersteunen. De aanpassing betreft het advies voor het gebruik van mondkapjes bij contactmomenten wanneer deze echt onvermijdelijk zijn. Daarnaast is er hernieuwde aandacht voor het belang van het in acht nemen van de quarantaineperiode als er contact is geweest met positief geteste personen. Hiermee geven de sectoren een duidelijk signaal aan vakmensen, bedrijven en hun klanten dat zij alles in het werk stellen om veilig te kunnen doorwerken. Op onze coronapagina vindt u de link naar de laatste versie van het protocol.

Veelgestelde vragen over mondkapjes
Wanneer is een mondkapje verplicht, hoe gebruik ik het en mag een opdrachtgever het dragen verplicht stellen? Deze en andere vragen zijn op een rij gezet, met de bijbehorende antwoorden. U vindt dit factsheet op onze website.

Snel op COVID-19 testen?
Heeft u ook te maken met medewerkers die een week of zelfs langer niet inzetbaar zijn omdat ze thuis moeten wachten op een COVID-19 test en de uitslag daarvan? Om de nadelige (financiële) gevolgen hiervan voor u als werkgever te beperken, heeft Branchevereniging VHG afspraken gemaakt met Zorg van de Zaak. U kunt uw medewerkers tegen betaling versneld laten testen op besmetting met het coronavirus. Dit kan op enkele vaste locaties in Nederland. Medewerkers worden snel getest en de uitslag is veelal binnen 24 uur beschikbaar. Zo kunt u uw personeel in deze tijd maximaal inzetbaar houden. Lees meer

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten