Opdrachtgevers:

De burenmailing: handig marketinginstrument!

De burenmailing: handig marketinginstrument!

vrijdag 26 juli 2019

De burenmailing: handig marketinginstrument!

Het verkopen van een aan te leggen tuin is het verkopen van vertrouwen. U verkoopt immers iets dat er nog niet is. Op basis van het eerste contact, de offerteaanvraag, werkopname en de offerte moet de opdrachtgever het vertrouwen krijgen dat het resultaat ook overeenkomt met zijn/haar verwachtingen.

Het belangrijkste marketinginstrument is nog steeds mond-tot-mond reclame. Goede ervaringen van vrienden en bekenden die men te horen krijgt. Maar vertrouwen opbouwen in het voortraject kan ook op andere manieren. De burenmailing bijvoorbeeld.

Buurtbewoners
Bent u in een buurt een mooi project aan het uitvoeren? Informeer de bewoners in de omgeving daar dan over. Eventueel kunt u hen ook uitnodigen om even een kijkje te nemen, zodat ze met eigen ogen kunnen zien hoe u een werk uitvoert en wat het resultaat is. Bij dat laatste is het natuurlijk wel van belang dat u dat goed afstemt met de opdrachtgever.  

Voorbeeld mailing
Een voorbeeld van een burenmailing vindt u hier (kijk na inloggen onder ‘Documenten projectdossier’ bij ‘Burenmailing’). Deze kunt u dan voor uw eigen situatie aanpassen.

Voor meer informatie kunt u uiteraard contact opnemen met de VHG Ondernemershelpdesk via 030-659 56 50 of ondernemershelpdesk@vhg.org.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten