Opdrachtgevers:

De Geschillencommissie: momenteel geen mondelinge behandeling geschillen

De Geschillencommissie: momenteel geen mondelinge behandeling geschillen

maandag 30 maart 2020

De Geschillencommissie: momenteel geen mondelinge behandeling geschillen

De Geschillencommissie, waarbij Branchevereniging VHG is aangesloten voor het behandelen van klachten van consumenten, laat weten dat alle geplande zittingen zijn geannuleerd vanwege de coronacrisis. Vooralsnog worden er ook geen nieuwe zittingen ingepland. Een mondelinge behandeling door de Commissie zal voorlopig niet mogelijk zijn. Het is wel mogelijk om het geschil zonder mondelinge behandeling door de Commissie af te laten handelen.

Het houden van een mondelinge behandeling door de Commissie is niet strikt noodzakelijk. De Commissie zal het geschil beslissen op basis van de aan haar overgelegde stukken. Mocht de Commissie bij de behandeling van de zaak toch nog van oordeel zijn dat zij zich onvoldoende voorgelicht acht, zal zij zich beraden over de te nemen stappen. Dan kan alsnog een mondelinge behandeling worden gepland of er wordt schriftelijk nadere informatie opgevraagd bij partijen.

Tijdig recht spreken
Uitgangspunt is dus dat er geen mondelinge behandeling plaatsvindt waardoor er alsnog tijdig recht kan worden gesproken. De Commissie kan op relatief korte termijn uitsluitsel geven over het geschil, zodat het probleem dat is gerezen tussen partijen toch nog snel kan worden opgelost.

Toch mondelinge behandeling gewenst?
Heeft u momenteel en geschil in behandeling en vindt u dat een mondelinge behandeling noodzakelijk is? Laat het dan weten aan de Geschillencommissie. U kunt dagelijks bellen tussen 10.00 uur en 16.00 uur op telefoonnummer: 070 310 53 10 of een bericht sturen via de website.

U moet dan wel rekening houden met een langere wachttijd. Het geschil zal wellicht op zijn vroegst in het najaar door de Commissie kunnen worden behandeld. Uiteraard is dat afhankelijk van de dan geldende maatregelen rondom corona.

Conclusie: het blijft dus aan partijen of er alsnog een mondelinge behandeling is gewenst. Uiteraard heeft de Commissie die mogelijkheid eveneens. Er wordt echter niet zoals gebruikelijk standaard een zitting ingepland.

Bron: De Geschillencommissie

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten