Opdrachtgevers:

De griep, het signaleren ervan en wat u ertegen kunt doen

De griep, het signaleren ervan en wat u ertegen kunt doen

donderdag 22 oktober 2020

De griep, het signaleren ervan en wat u ertegen kunt doen

De ‘R’ zit alweer een hele tijd in de maand. Naast het coronavirus, wat nu natuurlijk vooral de aandacht heeft, krijgen ook veel mensen de griep. De griep, ook wel influenza genoemd, wordt veroorzaakt door een virus: het influenzavirus - type A, B en C. Men kan ieder jaar opnieuw griep krijgen. Dit komt omdat het influenzavirus elk jaar een beetje verandert en onze weerstand hier nog niet tegen bestand is. U wilt natuurlijk voorkomen dat uw medewerkers hiervan ziek worden, want dit heeft directe gevolgen voor uw bedrijf.

Wat zijn de klachten?
Veelvoorkomende klachten kunnen zijn: hoesten, hoge koorts, koude rillingen, hoofdpijn, spierpijn, keelpijn, vermoeidheid en het gevoel van ongemak. Deze lijken dus erg op de verschijnselen van het coronavirus. De griepklachten duren enkele dagen tot een week. De tijd tussen besmet raken en ziek worden is ongeveer een tot vijf dagen.

Hoe kunnen uw medewerkers griep krijgen?
Door hoesten, niezen en praten komen kleine druppeltjes met het virus in de lucht. Men kan deze druppeltjes inademen en zo besmet raken. Maar het virus kan ook op de handen voorkomen en op voorwerpen zitten, zoals een deurknop. Niet iedereen wordt ziek na besmetting. Mensen met hartproblemen, een longziekte, nierziekte of suikerziekte hebben een grotere kans op een longontsteking door het griepvirus.  

Griepprik
Er bestaat een inenting om het te voorkomen: de griepprik. Als iemand een griepprik krijgt duurt het nog 1-2 weken voordat hij of zij beschermd is. Iemand die de griepprik heeft gehad, kan toch griep krijgen. Men heeft dan wel minder klachten van de griep. Er zijn meerdere organisaties die griepprikken voor uw bedrijf kunnen verzorgen, zoals Zorg van de Zaak en PreventVaccins.

Meer hierover lezen?
Ontdek tips tegen de griep. Of wilt u meer weten over de griep, het coronavirus en uw verzuimverzekering? U leest het op de website van Sazas. 
Bron: Sazas

Beeld: Freepik.com

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten