Opdrachtgevers:

De Levende Tuin: Vergroeningsbloem op VHG-website

De Levende Tuin: Vergroeningsbloem op VHG-website

donderdag 26 juli 2018

De Levende Tuin: Vergroeningsbloem op VHG-website

Tijdens afgelopen regiobijeenkomsten hebben onze leden wensen en ideeën geuit om nog beter met De Levende Tuin aan de slag te kunnen. Branchevereniging VHG heeft vervolgens extra hulpmiddelen ontwikkeld om u hierin te ondersteunen als deskundige groenprofessional. Het zesde hulpmiddel is nu beschikbaar: de Vergroeningsbloem. Bestemd voor een bestaande of nieuwe tuinsituatie, gesprekken met uw klanten en gebruik in groen onderwijs. 

De Vergroeningsbloem is gemaakt om in een oogopslag te kunnen zien of en waar nog verbeteringen richting een levende tuin mogelijk zijn. Dit gebeurt door het inkleuren van het bloemblad van een thema tot de bijpassende grijze, gestippelde of groene lijn. Afhankelijk van de situatie van uw klant kleurt, u de relevante bloembladeren van de thema’s in.

Eenvoudig overzicht
Bij een bloemblad tot de groene stippellijn is nog verbetering mogelijk. Een grijs blad voldoet niet aan de principes van De Levende Tuin. Indien in een bepaalde situatie thema’s onbekend of niet relevant zijn, worden deze niet ingevuld. Zo wordt op eenvoudige wijze zichtbaar met welke thema’s en in welke pijlers Natuur, Klimaat, Mens of Economie nog verbetering mogelijk is. De Vergroeningsbloem is geen keurmerk, wel een eenvoudig

overzicht. De Vergroeningsbloem vervangt de eerdere bloemlabel. Deze werd ook ingevuld met grijze en/of groene bloemblaadjes voor een kwalitatieve indruk.

Voorbeelden
In het voorbeeld van een ingekleurde Vergroeningsbloem ziet u dat thema’s onder Natuur, Klimaat en Economie redelijk tot goed scoren. In dit ingevulde voorbeeld is vooral bij Mens nog veel meerwaarde met groen te behalen voor de klant. De Vergroeningsbloem om zelf te kunnen invullen vindt u hier. Aanvullende praktische informatie en inspirerende voorbeelden voor een succesvolle toepassing vindt u in de handleiding De Levende Tuin versie 2. VHG houdt u regelmatig op de hoogte van de resultaten van de overige activiteiten voor u als gebruiker van de handleiding De Levende Tuin. Wilt u meer weten of heeft u vragen? Neem dan contact op met Daniëlle den Bleker, beleidsadviseur Communicatie via (030) 659 56 52 of stuur een mail naar d.den.bleker@vhg.org.

 

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten