Opdrachtgevers:

Deadline Informatieplicht Energiebesparing nadert

Deadline Informatieplicht Energiebesparing nadert

donderdag 27 juni 2019

Deadline Informatieplicht Energiebesparing nadert

Op 1 juli 2019 geldt de Informatieplicht Energiebesparing voor bedrijven die jaarlijks minimaal 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas verbruiken. Geldt dit ook voor uw bedrijf? Dan heeft u nog maar kort de tijd om in het eLoket van RVO te rapporteren welke energiebesparende maatregelen u hebt genomen.

Veel ondernemers hebben al één of meerdere energiebesparende maatregelen genomen. Denk aan het toepassen van ledverlichting of isolatie. Maar let op: als u aan de Informatieplicht moet voldoen is dit alleen niet genoeg. (Check hier of u aan de Informatieplicht moet voldoen.) U moet de maatregelen ook officieel rapporteren, zelfs als u die nog niet genomen hebt. Deze rapportage kunt u indienen in het eLoket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Zo doet u dat.

Veilig inloggen en rapporteren met eHerkenning
Om de maatregelen van uw bedrijf te kunnen rapporteren, heeft u eHerkenning nodig; een veilig inlogsysteem voor ondernemers. Beschikt uw onderneming hier nog niet over? Vraag dit dan snel aan via www.eHerkenning.nl. De afhandeling van uw aanvraag duurt ongeveer vijf werkdagen. Goed om te weten: machtigt u een intermediair om voor uw bedrijf te rapporteren, dan heeft u zelf geen eHerkenning nodig.

Deadline niet gehaald? Dan bent u in overtreding
Heeft u op 1 juli uw maatregelen nog niet officieel gerapporteerd? Dan bent u in overtreding en kunt u bezoek krijgen van de gemeente of omgevingsdienst. Zorg er dus voor dat u de deadline haalt. Overigens bent u om de vier jaar verplicht om de door u genomen energiebesparende maatregelen officieel te rapporteren. Zet dus vast een herinnering in uw agenda. Dan weet u zeker dat u in 2023 op tijd aan de plicht voldoet.

Voor een antwoord op veel gestelde vragen, het Stappenplan Informatieplicht, de aangesloten partnerorganisaties en heel veel informatie gaat u naar: WATTjemoetweten.nl

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten