Opdrachtgevers:

Dertig talentvolle jonge mbo'ers gaan op 18 augustus naar WorldSkills in Kazan

Dertig talentvolle jonge mbo'ers gaan op 18 augustus naar WorldSkills in Kazan

vrijdag 16 augustus 2019

Dertig talentvolle jonge mbo'ers gaan op 18 augustus naar WorldSkills in Kazan

Dertig nationaal kampioenen vertegenwoordigen Nederland tijdens de 45ste editie van WorldSkills, het ‘WK voor beroepen', dat van 22 t/m 27 augustus plaatsvindt in Kazan, Rusland. Daarbij zijn onze Nationale Kampioenen Tuinaanleg Lucas Muilwijk en Mario Nederlof. Zij hebben zich gekwalificeerd tijdens de finale van het door VHG georganiseerde NK Tuinaanleg in Den Bosch. Alle deelnemers zijn tijdens vaktechnische trainingen, mentale trainingen én teambuildingsdagen door WorldSkills Netherlands klaargestoomd voor de wereldcompetitie in vakmanschap. 
 
In Kazan strijden meer dan 1.600 deelnemers uit ruim zestig bij WorldSkills International aangesloten landen/regio's in 56 beroepen voor een plek op het erepodium. Ons land doet mee in 27 vakrichtingen. Experts, afkomstig uit het bedrijfsleven en van scholen, trainen en begeleiden de deelnemers.

Grootste beroepenevenement ter wereld
In het Kazan Expo International Exhibition Centre worden tijdens de vier wedstrijddagen 400.000 bezoekers verwacht. Onderdeel van het evenement is een driedaagse conferentie over economische en technologische trends, beroepsonderwijs en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Dit maakt WorldSkills tot het grootste beroepenevenement ter wereld. Op het evenement komen ook veel internationale prominenten uit de politiek, het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs, onder wie een delegatie uit Nederland. Naast het aanmoedigen van Team NL wisselen zij de laatste kennis uit op het gebied van onder andere beroepsonderwijs en vakmanschap.
 
Beroepsonderwijs en bedrijfsleven
WorldSkills Netherlands wordt ondersteund door het ministerie van OCW en vele partners uit het beroepsonderwijs en bedrijfsleven. Bij het team voor Tuinaanleg zijn dit jaar Wellantcollege en VHG betrokken. Lucas Muilwijk en Mario Nederlof werken bij respectievelijk Schonewille Hoveniers, Noorden en Vogelaar Hoveniers en Bestratingen, Krimpen aan den IJssel. Een overzicht van alle deelnemers en beroepen vindt u hier. De belevenissen van Lucas en Mario kunt u tijdens de wedstrijddagen hier lezen.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten