Opdrachtgevers:

Duurzame materialen in De Levende Tuin

Duurzame materialen in De Levende Tuin

donderdag 8 maart 2018

Duurzame materialen in De Levende Tuin

De vraag naar duurzame producten en materialen voor een gezonde en duurzame leefomgeving neemt enorm toe. Zowel bedrijven, instellingen als tuinbezitters willen steeds meer dat hun buitenruimte hun duurzame imago of levensstijl weerspiegelt. Informatie en inspiratie daarvoor vindt u in de vernieuwde handleiding De Levende Tuin. 


Wat
Uit onderzoek blijkt dat de aandacht voor duurzaamheid toeneemt onder tuinbezitters. Ook bedrijven zijn steeds meer geïnteresseerd in een groene werkomgeving en het gebruik van duurzame materialen. Verder geldt dat investeringen in de levende tuin, waarbij aantoonbaar gebruik wordt gemaakt van duurzame materialen die de klimaatbestendigheid of biodiversiteit bevorderen, in aanmerking komen voor belastingvoordeel.
Ook gemeenten en waterschappen hebben vaak regelingen. 

Hoe?
Door te kiezen voor lokale producten, leveranciers en professionals. Of producten met een lange levensduur en weinig onderhoud. Verder kunt u snoei- en groenafval, dat vrijkomt bij het onderhoud, hergebruiken en verwerken tot bokashi of andere nieuwe innovatieve producten. Kies voor circulariteit, dat staat voor het voorkomen van verspilling en beperken van afval.

Voorbeelden
Kijk in de vernieuwde handleiding De Levende Tuin. Recent onderzoek is vertaald naar 210 pagina’s praktische informatie en inspirerende voorbeelden. Voor particulieren en woningbouw. Voor groen bij bedrijven, scholen en zorginstellingen. En in de openbare ruimte. Met handige tips. 

Direct bestellen; voor VHG-leden is de introductieprijs van toepassing (zie ledengedeelte VHG-website).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De duurzame bedrijfstuin van ABN AMRO Circl, Amsterdam is helemaal aangelegd volgens het circulaire gedachtegoed. Het toegepaste materiaal is al eens gebruikt of moet herbruikbaar zijn. Zo zijn de banken gemaakt van inlands hout uit de Staatsbossen, op een frame van oude fietsen. Oude stoeptegels zijn hergebruikt voor de fundering. De verlichting is recyclebaar. Plantenbakken zijn gemaakt van herbruikbare elementen van cortenstaal. De groene wand bestaat uit losse onderdelen en is ‘remontabel’ zodat alle elementen ooit in een nieuwe toepassing kunnen worden gebruikt.

De beplanting is biologische gekweekt en goed voor bijen en vlinders. Regenwater wordt opgevangen en gebruikt voor het doorspoelen van de toiletten en bewateren van de beplanting. Tuinafval wordt ter plekke gecomposteerd. Snoeisel van taxus wordt verzameld en dient als basisingrediënt voor het medicijn TAXOL. De circulaire bedrijfstuin heeft een NL Greenlabel–Gebiedslabel A gekregen.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten