Opdrachtgevers:

EAC versoepelt regeling voor hercertificering ETW vanwege corona

EAC versoepelt regeling voor hercertificering ETW vanwege corona

donderdag 2 juli 2020

EAC versoepelt regeling voor hercertificering ETW vanwege corona

Vanwege de lockdownperiode zijn er minder opleidingsmogelijkheden (geweest) om punten te verzamelen voor de ETW-hercertificering. Daarom heeft de EAC de regeling voor de hercertificering versoepeld.

 

 

De regeling is als volgt aangepast:

- Loopt uw ETW-certificaat af op 31 december 2020, 2021 of 2022 dan moet u 25 ETW-punten behalen in de daaraan voorafgaande periode van 3 jaar.
- Heeft u op het moment dat het certificaat afloopt te weinig punten, dan heeft u een jaar de tijd om alsnog het benodigde aantal punten (25) te behalen.
- Naast het minimaal aantal ETW punten moet u aantoonbaar 2 jaar werkervaring hebben en in het bezit zijn van een certificaat levensreddend handelen (BHV of EHBO) om voor verlenging in aanmerking te komen.
- De voorwaarde dat van de behaalde ETW-punten minimaal 4 punten voor ‘Ziekten en aantastingen’ en minimaal 6 punten voor  ‘Veiligheid bij werken aan bomen’ zijn behaald, blijft van toepassing.

Liep uw ETW-certificaat af op 31 december 2019 en had u op dat moment te weinig ETW-punten, dan heeft u tot eind 2020 te tijd om alsnog te voldoen aan de 30 ETW-punten.

Loopt uw ETW-certificaat af op 31 december 2023 af, dan is er geen versoepeling meer van toepassing en moet u 30 ETW-punten behalen.

Digitale kennisbijeenkomsten
Eerder is in Nederland al besloten dat digitale kennisbijeenkomsten (zoals webinars) in aanmerking komen voor ETW hercertificeringspunten. Voorwaarden daarbij zijn:

  1. De bijeenkomst moet live zijn waarbij deelnemers voor de organisator zichtbaar zijn en de aanwezigheid kan worden gemonitord en (eventueel) de identiteit kan worden bepaald;
  2. Een groepsgrootte maximaal 20 personen.

Voor de bijeenkomst kan volgens de bestaande procedure 1,25 punt per uur worden gehaald. Vanaf 1 januari 2021 wordt dit 1 punt per uur (ook van toepassing voor de fysieke bijeenkomsten van kleine groepen) omdat het EAC-reglement geen onderscheid meer maakt en bij alle bijeenkomsten uit gaat van 1 punt per uur.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten