Opdrachtgevers:

Een goed begin…

Een goed begin…

woensdag 20 mei 2020

Een goed begin…

… maakt u met de VHG Checklist werkvoorbereiding

Als je aan een medewerker vraagt wat beter kan in het bedrijf, hoor je in veel gevallen als eerste: de werkvoorbereiding. Materiaal en materieel zijn bijvoorbeeld niet gelijk beschikbaar of het is niet duidelijk wat er gedaan moet worden of waarmee er gestart wordt. Dit leidt vaak tot wachten en dus ook faalkosten. ‘Een goed begin is het halve werk’ gaat hier zeker op.

Om ervoor te zorgen dat de er geen steken vallen bij de werkvoorbereiding, heeft Branchevereniging VHG voor haar leden een eenvoudig hulpmiddel ontwikkeld. In deze zogenaamde ‘Checklist werkvoorbereiding’ staan de verschillende zaken die feitelijk geregeld moeten zijn voordat een project gestart kan worden. Van de werkinstructie tot faciliteiten. Op de checklist kan worden aangegeven of het betreffende punt geregeld is en door wie. De checklist is een voorbeeld dat u natuurlijk aan u eigen situatie kunt aanpassen.

U vindt de checklist hier

Faalkosten voorkomen
Wilt u nog meer weten over de beheersing van uw werkproces? Download dan de ‘Toolkit voorkomen faalkosten’, waarin naast de checklist werkvoorbereiding, nog andere instrumenten aan bod komen.

Voor meer informatie kunt u uiteraard contact opnemen met de VHG Ondernemershelpdesk via 030 - 659 56 50 of ondernemershelpdesk@vhg.org.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten