Opdrachtgevers:

Eerste certificaten Groene Lijst excellente opleidingsbedrijven uitgereikt

Eerste certificaten Groene Lijst excellente opleidingsbedrijven uitgereikt

woensdag 26 augustus 2020

Eerste certificaten Groene Lijst excellente opleidingsbedrijven uitgereikt

De Groot Hoveniers, Hoveniers- en Groenvoorzieningsbedrijf De Overhaag en Ruinard Hoveniers hebben als eerste groenbedrijf in Nederland het certificaat van de Groene Lijst in ontvangst genomen. Dat gebeurde op dinsdag 25 augustus jongstleden op de opleidingslocatie van Helicon Opleidingen in de Tuinen van Appeltern. Titia Bredée, Voorzitter CvB van Helicon Opleidingen, en VHG-directeur Egbert Roozen reikten samen de eerste certificaten uit en spraken hun trots en grote waardering uit voor de inzet van deze drie opleidingsbedrijven.

De Groene Lijst is een initiatief van Branchevereniging VHG en wordt in samenwerking met de groene scholen uitgereikt aan opleidingsbedrijven, die zich bijzonder inspannen voor het vakonderwijs. Juist door een intensieve samenwerking tussen scholen en bedrijven, waar VHG in haar onderwijsbeleid stevig op inzet, wordt een verhoging van de kwaliteit van het onderwijs en een hogere instroom bereikt. In de verklaring van de Groene Lijst geven bedrijven aan, dat zij de begeleiding van studenten uiterst serieus nemen en goede stageplaatsen aanbieden. Daarnaast verklaren zij beschikbaar te zijn voor activiteiten met de school. Dit kan een gastles of excursie zijn, maar kan ook betekenen dat het bedrijf voorlichting over het groene vak geeft aan een VMBO-school in de regio of beschikbaar is voor een Open dag.

Helicon MBO Nijmegen
De intensieve samenwerking tussen onderwijs en het bedrijfsleven in het kader van de Groene Hotspot verloopt bijzonder succesvol bij Helicon MBO Nijmegen. Zo wonnen bijvoorbeeld studenten van Helicon MBO Nijmegen afgelopen jaar de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg en ligt het aantal nieuwe inschrijvingen voor het schooljaar 2020-2021 50% hoger dan het jaar ervoor. Ook de buitenruimte bij het onderwijsgebouw van Helicon MBO Nijmegen is in samenwerking met de betrokken bedrijven helemaal vernieuwd. Studenten van de school zullen vanaf dit schooljaar geplaatst worden bij bedrijven die de Groene Lijst ondertekend hebben. Helicon Opleidingen onderzoekt daarnaast de mogelijkheid om de Groene Lijst op meerdere locaties van de onderwijsinstelling in te voeren.

Branchevereniging VHG is op dit moment in gesprek met meerdere scholen om de Groene Lijst in het kader van de Groene Hotspot ook daar te introduceren.

 

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten