Opdrachtgevers:

Eerste natuurgezuiverde buitenbad in Ede

Eerste natuurgezuiverde buitenbad in Ede

donderdag 25 april 2019

Eerste natuurgezuiverde buitenbad in Ede

‘Neem een frisse duik in helder water’. Met die slogan nodigt Zwembad de Peppel in Ede iedereen uit om vanaf maandag 29 april het nieuwe buitenbad van het zwembad te ervaren. Het is het eerste openbare zwembad in Nederland waarbij planten en biofilters zorgen voor een natuurlijke zuivering van het water. Chloor in het buitenbad is er niet meer bij. VHG-lidbedrijf en deelnemer van VHG Platform voor Natuurlijk Zwemwater Koninklijke Ginkel Groep uit Veenendaal tekende voor de realisatie.

Koninklijke Ginkel Groep heeft veel ervaring met de aanleg van natuurlijke zwemvijvers bij particulieren. Vertaling naar een openbaar zwembad bracht, vanwege de schaal en bestaande regelgeving, uitdagingen met zich mee. Overigens zijn er in Duitsland al jarenlang zwemvijvers in gebruik. Wettelijk zijn er nog geen kwaliteitseisen waaraan natuurlijk zwemwater in een openbaar zwembad moet voldoen. Door een goede samenwerking met onder andere provincie en rijksoverheid is het mogelijk geworden deze innovatie in Ede te realiseren.

Aantrekkelijke buitenruimte
De hand van de groenprofessional is niet alleen te zien in de natuurzuivering, maar ook in de parkachtige setting die is gecreëerd in het thema Veluwe. Met halfronde vormen, glooiingen in het terrein, grote stenen, waterplanten, struiken en bomen is een aantrekkelijke buitenruimte ontstaan. In een beekje, uitmondend in een ondiep meertje kunnen kinderen spetteren en spelen. Het diepere bassin biedt gelegenheid tot plonzen en zwemmen en zelfs banenzwemmers en aquasporters kunnen hier volop uit de voeten.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten