Opdrachtgevers:

ELCA stuurt brief aan Europese Commissie

ELCA stuurt brief aan Europese Commissie

donderdag 2 juli 2020

ELCA stuurt brief aan Europese Commissie

Kansen voor groenbranche in Green Deal
Vanwege het coronavirus heeft de Europese Commissie haar werkprogramma aangepast. Enkele weken geleden werd het programma voor de komende periode gepresenteerd. ELCA heeft het bestudeerd op mogelijkheden om bij aan te sluiten en ziet in het bijzonder kansen in de Green Deal. In een brief aan commissaris Frans Timmermans presenteert ELCA zich als partner in de realisatie van de doelstellingen die gericht zijn op nature based solutions.

In de brief benadrukt ELCA dat de groene sector streeft naar de toepassing van groen als nature based solution voor maatschappelijke uitdagingen op het gebied van klimaatadaptatie, het verlies aan biodiversiteit en het welzijn van mensen.

Nieuwe concepten
In 2012 heeft ELCA bijgedragen aan het definiëren van nature based solutions in het Horizon 2020 Programma van de Europese Commissie. Sindsdien is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan om de diverse meerwaarden van groen aan te tonen en om nieuwe innovaties te ontwikkelen voor tuinen, openbaar groen en groene gebouwen. In Nederland is deze informatie vertaald naar nieuwe business cases die zijn verwerkt in de VHG-concepten voor De Levende Tuin en Het Levende Gebouw. Later dit jaar wordt ook een nieuwe handleiding gepresenteerd voor De Levende Openbare Ruimte. Gezien al deze kennis en ervaring meent ELCA een deskundige partner in het realiseren van de ambities van de Europese Commissie voor de komende jaren. In het bijzonder ziet ELCA kansen in de Europese Green Deal.

De volledige brief lezen

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten