Opdrachtgevers:

Ervaring met klachten en rechtsprocedures bij aanbestedingen? Laat uw mening horen!

Ervaring met klachten en rechtsprocedures bij aanbestedingen? Laat uw mening horen!

dinsdag 5 maart 2019

Ervaring met klachten en rechtsprocedures bij aanbestedingen? Laat uw mening horen!

Wat zijn uw ervaringen met klachten en rechtsprocedures bij aanbestedingen? Werkt de rechtsbescherming goed of kan het beter? Vul de enquête over rechtsbescherming bij aanbesteden van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) in en laat uw mening horen. Zo draagt u actief bij aan een positief aanbestedingsklimaat in Nederland.

Inschrijvers die klachten hebben over een aanbestedingsprocedure kunnen een beroep doen op rechtsbescherming. Er zijn echter signalen dat de rechtsbescherming bij aanbestedingen als onvoldoende wordt ervaren. In opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat voert KWINK groep daarom een onderzoek uit naar rechtsbescherming in de aanbestedingspraktijk.

Signalen en problemen
Een onderdeel van het onderzoek is een enquête onder ondernemers, aanbestedende diensten en andere betrokken partijen. Via de enquête willen de onderzoekers de signalen en problemen rondom rechtsbescherming in de aanbestedingspraktijk in kaart brengen.

De vraag is hoe het bestaande systeem van rechtsbescherming functioneert – bijvoorbeeld of er voldoende en passende mogelijkheden zijn om bezwaar te maken tegen aanbestedingsbeslissingen – en of het wenselijk is wijzingen aan te brengen.

Heeft u ervaring met klachten en rechtsprocedures bij aanbestedingen en wilt u uw mening over de rechtsbescherming van inschrijvers delen? Neem dan deel aan de enquête.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten