Opdrachtgevers:

Europese subsidie voor duurzame inzetbaarheid van werkenden

Europese subsidie voor duurzame inzetbaarheid van werkenden

donderdag 16 april 2020

Europese subsidie voor duurzame inzetbaarheid van werkenden

Stichting Colland Arbeidsmarktbeleid, Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) en Stichting Onderwijs Groenvoorzieningen (SOG) hebben ESF-subsidie aangevraagd voor de bevordering van duurzame arbeidsinzet van werkenden. Deze subsidie is toegezegd.

De toegezegde subsidie is gericht op de ontwikkeling, uitvoering en verspreiding van scholingsmaatregelen om de employability/duurzame inzetbaarheid van werkende hoveniers en groenvoorzieners te vergroten. Het hoveniersberoep is aan grote veranderingen onderhevig. Verduurzaming is een ‘hot topic’ en groen wordt steeds meer ingezet om de negatieve gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan. Toekomstgerichte scholing is nodig om tegemoet te kunnen blijven komen aan de marktvraag.

VHG Branche-opleiding
In het komende jaar wordt de inhoud van de VHG Branche-opleiding opnieuw gedefinieerd en wordt een digitale leeromgeving ontwikkeld waarmee cursisten meer overzicht hebben in hun leerproces. Met ingang van studiejaar 2020-2021 wordt de up-to-date VHG-brancheopleiding daadwerkelijk aangeboden door een aantal licentiescholen. Colland streeft ernaar om ruim 100 personen, werkzaam in de subsector hoveniers en groenvoorzieners de mogelijkheid te geven om een beroep te doen op ESF-subsidie voor toekomstgerichte scholing tot vakbekwaam hovenier.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten