Opdrachtgevers:

Extra hulpmiddelen De Levende Tuin voor VHG-leden

Extra hulpmiddelen De Levende Tuin voor VHG-leden

donderdag 26 april 2018

Extra hulpmiddelen De Levende Tuin voor VHG-leden

Op zes plaatsen in het land konden VHG-leden de afgelopen maanden tijdens regiobijeenkomsten meer te weten komen over de principes en mogelijkheden van de vernieuwde handleiding De Levende Tuin. Een inleiding werd gevolgd door een korte workshop over het gebruik van de handleiding voor particuliere tuinen, gebouwgebonden groen en groen in de openbare ruimte. Aan het eind van elke sessie is aan de deelnemers gevraagd hoe VHG haar leden nog verder kan helpen.

 

Wat is nog verder nodig?
Met de vernieuwde handleiding hebben VHG-leden goud in handen om zich te onderscheiden als deskundige groenprofessional. De deelnemers aan de regiobijeenkomsten zijn enthousiast. Aan het eind van elke bijeenkomst is gevraagd wat men nog meer zou willen aan ondersteuning om hiermee in het werk aan de slag te kunnen. Al deze wensen en ideeën zijn verzameld. Deze zijn globaal onder te verdelen in: aanvullende ondersteuning PR, (verkoop)training bedrijven en integratie in het onderwijs. Ook is behoefte aan een overzicht per regio van de verschillende subsidieregelingen van gemeenten en waterschappen.

Communicatiemiddelen
VHG heeft deze wensen opgepakt en zal in de loop van de maand mei al komen met de eerste gevraagde hulpmiddelen. Dit zal ook deels in de vorm van digitale ondersteuning zijn. In de volgende maanden volgt meer.

Onderwijs
De VHG-leden die de bijeenkomsten bezochten, gaven aan het belangrijk te vinden dat toekomstige medewerkers het gedachtegoed van De Levende Tuin beheersen en kunnen toepassen. Op woensdag 25 april vond hiervoor de aftrap plaats. Kim van der Leest gaat samen met docenten aan de slag met het ontwikkelen van een nieuwe uitgebreide cursus De Levende Tuin voor het (v)mbo. De vernieuwde cursus wordt op de docentendag 4 oktober bij Van Hall Larenstein gepresenteerd.

Meer informatie
VHG houdt u regelmatig op de hoogte van de resultaten van de overige activiteiten voor u als gebruiker van de handleiding De Levende Tuin. Wilt u meer weten of heeft u vragen? Neem contact op Daniëlle den Bleker, beleidsadviseur Communicatie via telefoonnummer (030) 659 56 52 of stuur een mail naar d.den.bleker@vhg.org.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten