Opdrachtgevers:

Functioneringsgesprek belangrijk voor betrokkenheid medewerker

Functioneringsgesprek belangrijk voor betrokkenheid medewerker

donderdag 27 juni 2019

Functioneringsgesprek belangrijk voor betrokkenheid medewerker

Nu de arbeidsmarkt zo krap is, is het belangrijk om aandacht te besteden aan het boeien en blijven binden van uw medewerkers. Weet u wat hen motiveert en hoe zij nog beter in het bedrijf en in hun werk kunnen functioneren? U kunt het achterhalen tijdens een functioneringsgesprek. VHG heeft een handig hulpmiddel ontwikkeld dat u daarbij kunt gebruiken.

Natuurlijk heeft u regelmatig contact met uw medewerkers, bijvoorbeeld bij het werkoverleg. Maar daarnaast is het verstandig om op gezette tijden met uw medewerker te gaan zitten voor een specifiek functioneringsgesprek. Dit is een formeel gesprek tussen de direct leidinggevende en de medewerker.

Open gesprek
Kenmerk van een functioneringsgesprek is het open en tweezijdige karakter. Er is sprake van gelijkwaardigheid tussen de leidinggevende en de medewerker. Niet alleen functioneren van de medewerker komt aan de orde, maar ook over de omstandigheden waarin dit functioneren plaatsvindt.

U kunt het functioneringsgesprek halverwege het jaar voeren en het beoordelingsgesprek aan het eind van het jaar.

Formulier
Voor het gestructureerd vastleggen van wat u samen bespreekt en afspreekt, heeft VHG een eenvoudig hulpmiddel ontwikkeld, namelijk het formulier ‘registratie functioneringsgesprek’ (Kijk na inloggen onder ‘Documenten Personeelsbeleid & Personeelsdossier’ bij ‘Personeelsbeleid’ bij “Personeelsbeleid’

Voor meer informatie kunt u uiteraard contact opnemen met de VHG Ondernemershelpdesk via 030 - 659 56 50 of ondernemershelpdesk@vhg.org.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten