Opdrachtgevers:

Future Green City College Tour in Velp: ‘Hoe komen we in de donut?’

Future Green City College Tour in Velp: ‘Hoe komen we in de donut?’

donderdag 11 oktober 2018

Future Green City College Tour in Velp: ‘Hoe komen we in de donut?’

In Velp vond op 5 oktober de tweede editie plaats van de Future Green City College Tour. Dit keer was het thema Klimaatverandering. Zo’n 100 studenten en professionals waren naar de kapel van Hogeschool Van Hall Larenstein gekomen. Journaliste Annemieke Schakelaar interviewde daar Marcel Beukeboom, de Nederlandse Klimaatgezant. Ze introduceert hem als ‘onze ambassadeur van de opwarming’.

Marcel Beukeboom is het gezicht van het Nederlandse klimaatbeleid. Hij is overal waar over klimaat gesproken wordt, van internationale conferenties tot lokale bijeenkomsten. In zijn werk als klimaatgezant probeert hij de ideeën en inzichten van jonge mensen mee te nemen. “Jongeren denken anders, zijn bevlogen en hebben inspirerende ideeën. Ze zijn bovendien al veel meer circulair en groen bezig dan de meeste volwassenen.”

Donut-economie
Wat volgens Beukeboom vooral nodig is, is een andere manier van denken over onze economie. Die moeten we anders inrichten, meer circulair.” Heel inspirerend vindt Beukeboom het model van de ‘donut-economie’ die de Engelse econome Kate Raworth bepleit. Een model - in de vorm van een donut - voor een duurzame en sociale economie, zonder schade aan natuur of klimaat.

Duurzame keuzes
In 2050 moet Nederland circulair zijn. Veel deelnemers in de zaal lijkt dat moeilijk haalbaar. Beukeboom drukt de studenten op het hart dat ze hun invloed niet moeten onderschatten. “Je vraagt je misschien af of jouw duurzame keuze iets uitmaakt. Ja, die maakt verschil. Alles is nodig: kleine initiatieven én fundamentele veranderingen, bijvoorbeeld in de financiële sector en in de industrie.

Met je gedrag, door erover te praten en er vragen over te stellen, heb je invloed. Neem je groene denkwijze mee in je toekomstige werkveld: blijf je vragen stellen om in de donut te komen!”

Volgende bijeenkomst
De Future Green City Tour is een initiatief van Stadswerk, Branchevereniging VHG en acht Hogescholen om studenten en het professionele werkveld te verbinden. De komende weken zijn er nog meer bijeenkomsten

30 oktober        Zuyd Hogeschool Heerlen         Doe democratie

8 november      Hanzehogeschool Groningen    Energietransitie

15 november    Hogeschool Saxion Deventer    Klimaatadaptatie

Het volledige Collegetourschema staat hier. Het Future Green City magazine is vanaf nu online. Heeft u vragen over de Collegetour of wilt u er een bijdrage aanleveren, belt u dan met Louise Kok: 0318 69 27 21.

Bron: Vereniging Stadswerk Nederland

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten