Opdrachtgevers:

Geslaagde hoveniersbijeenkomst ‘Regenwater goed gebruikt’

Geslaagde hoveniersbijeenkomst ‘Regenwater goed gebruikt’

donderdag 21 november 2019

Geslaagde hoveniersbijeenkomst ‘Regenwater goed gebruikt’

Op donderdag 7 november organiseerden NME-Centrum de Ulebelt in samenwerking met Branchevereniging VHG een bijeenkomst voor hoveniers. Onderwerpen waren regenwaterafkoppeling en de aanleg van groene daken. In een vlot tempo gaf Kim van der Leest, ontwikkelaar van het concept De Levende Tuin, veel aansprekende voorbeelden voor het vergroenen van tuinen en het laten infiltreren van regenwater. Ook het nieuwe concept ‘Het Levende Gebouw’ kreeg aandacht.

Hoveniers uit Deventer en omstreken ontmoetten elkaar op deze avond en raakten geïnspireerd door nieuwe ideeën. In een wervelende presentatie gaf Kim van der Leest veel verschillende voorbeelden en ging zij in op handige tips, zoals manieren waarmee hoveniers en gemeenten aan bewoners op een eenvoudige manier de voordelen van een groene tuin kunnen laten zien. Ook de vraag wat het oplevert voor woningcorporaties en VVE’s om te investeren in groen, kwam aan bod. 

Ontwerpworkshop
Verder werd ingegaan op de nieuwste ontwikkelingen, zoals de voordelen van prairiebeplanting, Polderdaken, bijenstenen en het nieuwste concept ‘Het levende gebouw’. In een ontwerpworkshop waarmee de hoveniers in het tweede gedeelte van de avond aan het werk werden gezet, kon het gepresenteerde worden toegepast en kreeg samenwerking een kans.

Subsidie
Omdat steeds meer mensen gebruikmaken van subsidieregelingen voor regenwaterafkoppeling en groene daken, ligt er een duidelijke taak voor hoveniers op dit gebied. Met deze avond is voorzien in een behoefte. De avond werd georganiseerd in opdracht van Gemeente Deventer.

Foto: (c) Griffioen Wassenaar

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten