Opdrachtgevers:

Geslaagde trainingswedstrijd voor Thijs en Guus in Leeuwarden

Geslaagde trainingswedstrijd voor Thijs en Guus in Leeuwarden

donderdag 12 maart 2020

Geslaagde trainingswedstrijd voor Thijs en Guus in Leeuwarden

VHG organiseerde vorige week een internationale trainingswedstrijd voor drie teams van hoveniers als onderdeel van de Skills The Finals mbo-wedstrijden in Leeuwarden. Natuurlijk namen de Nederlandse kampioenen 2020, Thijs Janssen en Guus Kanters van team Helicon uit Nijmegen, deel. Verder deden de Finse kampioenen en een team van Zone.college Almelo mee.

De tuin die de deelnemers moesten maken, was een beetje geïnspireerd op wat Thijs en Guus en de beide Finnen te wachten staat tijdens het EK, EuroSkills 2020 in september in Graz. Onderdelen waren onder andere een wadi, een bankje met schanskorf, bestrating, sedummatten in de wadi en natuurlijk beplanting.

Succesvol
Nicole Slagmolen, internationaal jurylid namens VHG, leidde ook de trainingswedstrijd. “Lastig waren vooral de rand van de wadi, met 30 x 30 tegels op hun kant in de vorm van een soort komma en de schanskorf met bankje. Het was voor Thijs en Guus een succesvolle training. We hebben echt gekeken naar de punten waarop we nog moeten oefenen voor het EK. Die liggen bijvoorbeeld op het terrein van werken onder druk en heel nauwkeurig werken. Internationaal zijn de meetpunten heel belangrijk. We gaan ook oefenen op het werken met natuursteen. Het EK is tenslotte in Oostenrijk. Leerzaam was ook het werken in internationaal verband met Engels als voertaal. Al met al was het een prima eerste stap op weg naar het EK, waar we nog volop voor gaan oefenen.”

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten