Opdrachtgevers:

Goed bepaalde verkoopprijs: verschil tussen winst en verlies!

Goed bepaalde verkoopprijs: verschil tussen winst en verlies!

donderdag 22 november 2018

Goed bepaalde verkoopprijs: verschil tussen winst en verlies!

Rekenmodule exclusief voor VHG-leden

Als ondernemer is het goed bepalen van de verkoopprijs soms letterlijk het verschil tussen winst of verlies. Een te hoog tarief kan ervoor zorgen dat u niets of niet genoeg verkoopt. Te lage tarieven kunnen ervoor zorgen dat de kosten niet gedekt kunnen worden. Een belangrijke zaak voor elke ondernemer dus! Met de VHG-rekenmodule berekent u een kostendekkend uurtarief.

De verkoopprijs bestaat uit meerdere onderdelen. Op basis van de directe kosten en de indirecte kosten die het bedrijf maakt, wordt de kostprijs berekend. Daarna kan dan de verkoopprijs voor de opdrachtgever vastgesteld worden, door toevoeging van een percentage voor winst en risico. Verschillende ondernemers laten zich vooral leiden door de verkoopprijs: wat is het bedrag/uurtarief dat ik naar mijn gevoel in rekening kan brengen? Wat rekenen mijn concurrenten of rekende mijn voormalig werkgever? Het risico dat daarmee de kosten onvoldoende zijn gedekt of dat er te weinig winst wordt gemaakt, is dan natuurlijk aanwezig.

Rekenmodule
Om het juiste tarief te bepalen, heeft de VHG Ondernemershelpdesk een rekenmodule ontwikkeld die exclusief beschikbaar is voor leden. In 20-30 minuten kan een kostendekkend uurtarief berekend worden door het invullen van enkele kerngegevens zoals: aantal werkdagen per week, aantal maanden in dienst, periode salaris en tot slot de indirecte kosten (te herleiden uit onder andere uw financiële rapportages (bijv. jaarrekening) en loonadministratie. 

Hulp bij het invullen
In de aangeboden rekenmodule kunnen de reeds vooraf ingevulde waarden aangepast worden aan uw bedrijfssituatie zoals percentages sociale lasten, ziekteverzuim en urenverlies. Adviseurs van de ondernemershelpdesk helpen u graag bij het invullen van de rekenmodule en komen daarvoor desgewenst bij u op bezoek. Voor meer informatie of het plannen van een afspraak kunt u contact opnemen met de VHG Ondernemershelpdesk via 030 - 659 56 50 of ondernemershelpdesk@vhg.org.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten