Opdrachtgevers:

Goud voor team Wellantcollege 1 uit Houten tijdens Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2018

Goud voor team Wellantcollege 1 uit Houten tijdens Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2018

maandag 26 februari 2018

Goud voor team Wellantcollege 1 uit Houten tijdens Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2018

Na tweeënhalve dag keihard werken toonden Willem Stougie en Jochem Molenaar van team Wellantcollege 1 uit Houten zich zaterdagmiddag 24 februari de winnaars van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg. Tijdens de finale die plaatsvond op de consumentenbeurs TuinIdee in de Brabanthallen in
‘s-Hertogenbosch kregen zij de meeste punten voor hun tuin. Op de tweede plaats eindigde team AOC Oost uit Almelo. Het brons ging naar het tweede team van het Wellantcollege. Team Clusius College uit Alkmaar werd vierde. De Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2018 is georganiseerd door Branchevereniging VHG, in samenwerking met de AOC’s. VHG-directeur Egbert Roozen hing de winnaars medailles om.

Het winnende team blonk volgens de jury vooral uit in de nauwkeurige maatvoering, de uitstekende samenwerking en het werktempo. “Ze hebben zeer vakkundig en consistent gewerkt, echt een lust om naar te kijken”, aldus juryvoorzitter Bas van Swigchem. In september zullen Willem en Jochem de nationale titel ‘beste hovenier’ verdedigen tijdens de EuroSkills in  Budapest. “Het is een geweldige ervaring”, aldus Willem. “We gaan natuurlijk voor de eerste plaats, maar meedoen is al heel bijzonder.” Over het halen van de nationale titel zegt Jochem: “Het was spannend, alles moet kloppen. Je moet strak werken en goed plannen. Super dat het is gelukt!”

Technische uitdagingen
Het tuinontwerp van Emiel Versluis van Vis à Vis Ontwerpers - met een knipoog naar De Levende Tuin - bevatte ook dit jaar weer de nodige pittige technische uitdagingen. Van Swigchem: “Er zat veel constructiewerk in de pergola, vlonder en vijver, dat betekende veel meetwerk. Daarnaast moesten ze op basis van een door henzelf gemaakt beplantingsplan ook de beplanting met zorg verwerken. Daar hadden we een speciaal tijdblok van 1,5 uur voor ingeruimd. Verder moesten ze uit restafval een - werkend! - waterelement improviseren.”

Vakkanjers
Presentatrice Marit van Bohemen reikte samen met VHG-directeur Egbert Roozen de oorkondes en medailles uit aan de teams. Roozen complimenteerde de organisatoren, deelnemers, jury en sponsoren met deze uitstekende promotie voor het groene vak. “De branche schreeuwt om jonge vakmensen. VHG werkt nauw samen met het onderwijs en er komen steeds meer excellente scholen en excellente bedrijven. We zetten alles op alles om jongeren te interesseren voor dit mooie beroep. Deze deelnemers zijn uitstekende ambassadeurs.”

De Nationale Wedstrijd Tuinaanleg is mede mogelijk gemaakt door Colland Arbeidsmarkt, FNV Agrarisch Groen, CNV Vakmensen, het ministerie van Economische Zaken, AOC-raad en WorldSkills Netherlands en TRI Groei in Groen. Daarnaast kon de organisatie rekenen op steun van een groot aantal materiaalsponsors.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten