Opdrachtgevers:

Groene winst

Groene winst

donderdag 8 februari 2018

Groene winst

Van de operationele kosten van een bedrijf gaat maar liefst 90% op aan personeel. Met groen, goed voor de mens, is hier winst te behalen. Ook bij thuiswerken. Daarnaast genereert groen hogere opbrengsten: vastgoed is meer waard en zonnepanelen leveren meer rendement. Informatie en inspiratie daarvoor vindt u in de vernieuwde handleiding De Levende Tuin. 

 

Wat
Groen heeft een positief effect op ons werkplezier en welbevinden. De arbeidsproductiviteit ligt hoger en het ziekteverzuim ligt lager in een groene werkomgeving. Bij bedrijven, winkels en in de horeca werkt groen omzet verhogend. Een groene uitstraling trekt meer bezoekers, personeel en vrijwilligers aan. Het is tevens duurzame pr voor een positief bedrijfsimago. Groen trekt ook bewoners aan. Vastgoed in het groen is meer waard, er kunnen hogere huurinkomsten worden gevraagd.

Hoe?
Door aandacht te hebben voor bijvoorbeeld duurzame materialen, temperatuur, luchtkwaliteit, water, geluid, ontmoeten, voedsel, educatie of biodiversiteit. Of voor de mogelijkheden van meervoudig gebruik van groene ruimten. Bij, op, en in gebouwen. In het ontwerp, de aanleg en het onderhoud. 

Voorbeelden
Kijk in het vernieuwde handboek De Levende Tuin. Recent onderzoek is vertaald naar 210 pagina’s praktische informatie en inspirerende voorbeelden. Voor particulieren en woningbouw. Voor groen bij bedrijven, scholen en zorginstellingen. En in de openbare ruimte. Met handige tips. 

Direct bestellen; voor VHG-leden is de introductieprijs van toepassing (zie ledengedeelte VHG-website).

 

Foto: Wooncomplex Ithaka Almere. De bouwer/ontwikkelaar heeft een gezamenlijke tuin met natuurzwemvijver gerealiseerd ter stimulering van de verkoop van de woningen. Deze dient tevens voor waterberging. Een voorbeeld binnen het thema 'Baten' in de Handleiding De Levende Tuin.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten