Opdrachtgevers:

Grote opkomst bij VHG-Nieuwjaarslunch

Grote opkomst bij VHG-Nieuwjaarslunch

donderdag 11 januari 2018

Grote opkomst bij VHG-Nieuwjaarslunch

Ruim 200 VHG-leden kwamen afgelopen dinsdag naar de jaarlijkse VHG-nieuwjaarsbijeenkomst. Zij lieten zich bijpraten over actuele ontwikkelingen binnen de vereniging en waren getuige van een primeur: de presentatie van de vernieuwde VHG Handleiding De Levende Tuin.

VHG-directeur Egbert Roozen blikte kort terug op het afgelopen jaar. Een jaar waarin de branche weer stevig in de lift zat na de economische crisis. VHG werkte aan de invulling van de meerjarenkoers sinds 2015 en aan onderwijsprojecten om de scholen meer in de bedrijven te trekken en omgekeerd. Ook werd een succesvol internationaal zwemvijvercongres georganiseerd en werden de leden bij diverse gelegenheid betrokken om als ambassadeur van de levende tuin op te treden. Er was de deelname van Timo en Stefan aan WorldSkills in Abu Dhabi en er waren spannende competities voor onder andere de tuin en de interieurbeplanting van het jaar, allemaal mooie promotie voor de deelnemende bedrijven en voor de branche.

Nieuwe verenigingsstructuur
Het afgelopen jaar werd ook een nieuwe verenigingsstructuur ontwikkeld. Robert Smid gaf een toelichting op het hoe en waarom en lichtte de nieuwe structuur toe. Sinds 1 januari dit jaar wordt volgens deze nieuwe structuur gewerkt.

Missie 2018
Voor 2018 zal VHG zich onder andere richten op twee thema’s die de leden naar voren hebben gebracht; de personeelstekorten en het imago van de branche. De onderwijsprojecten die VHG heeft opgezet, richten zich op beide thema’s en worden dan ook dit jaar voortgezet.

In Brussel zal VHG wederom pleiten voor het lage btw-tarief op hoveniersdiensten. Verder staan er activiteiten op de planning rondom de gemeenteraadsverkiezingen en wordt er waar mogelijk ingehaakt op het Regeerakkoord. Roozen formuleerde de ambitie voor 2018 als volgt: "VHG wil ontzorgen in de markt van vandaag en verbinden voor de markt van morgen”

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten