Opdrachtgevers:

Het huishoudelijk reglement: regels voor alle medewerkers in het bedrijf

Het huishoudelijk reglement: regels voor alle medewerkers in het bedrijf

donderdag 26 september 2019

Het huishoudelijk reglement: regels voor alle medewerkers in het bedrijf

Uw medewerkers zijn het visitekaartje van uw bedrijf. Belangrijk dat iedereen in het bedrijf dan ook het gedrag laat zien wat van hen verwacht wordt. Om daar geen onduidelijkheid over te laten bestaan, is het verstandig om dit ‘verwacht gedrag’ vast te leggen in een huishoudelijk reglement. Branchevereniging VHG heeft voor u een voorbeeldreglement opgesteld dat u uiteraard aan uw eigen situatie kunt aanpassen.

Elke onderneming kent wel een serie ‘gedragsregels’ waaraan het personeel zich moet houden. Dit zijn voorschriften die je als werkgever kunt opleggen in aanvulling op de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden uit de Cao voor het Hoveniersbedrijf. Ze gelden voor alle werknemers en moeten ervoor zorgen dat de bedrijfsvoering op rolletjes loopt.

Gedragsregels
In het huishoudelijk reglement beschrijft u bijvoorbeeld hoe u wilt dat uw werknemers zich op de werkplek gedragen, zowel tegenover klanten als collega's. Ook zaken als kledingvoorschriften, persoonlijke verzorging of veiligheid vallen onder de gedragsregels.

Helderheid
Sommige ondernemers vinden het misschien wat overdreven om voor hun personeel een huishoudelijk reglement op te stellen. Toch doe je er als werkgever goed aan om een dergelijk document te gebruiken. Het grote voordeel is namelijk dat uw werknemers precies weten wat u van hen verwacht. Een huishoudelijk reglement schept helderheid bij u en uw personeel.

Vragen
Voor meer informatie kunt u uiteraard contact opnemen met de VHG Ondernemershelpdesk via 030-659 56 50 of ondernemershelpdesk@vhg.org.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten