Opdrachtgevers:

Hoe cybersecure is het mkb?

Hoe cybersecure is het mkb?

donderdag 14 december 2017

Hoe cybersecure is het mkb?

Hoe cybersecure is het mkb? Om op deze vraag een antwoord te krijgen, heeft het Center of Expertise Cyber Security van de Haagse Hogeschool in de periode september 2016 t/m juli 2017 digitale enquêtes uitgezet bij de leden van 20 brancheverenigingen. Ook VHG-lidbedrijven namen deel aan de enquête.

 

20% van de deelnemers aan de enquête is wel eens slachtoffer geweest van cybercrime. Bedrijven met meer dan 50 medewerkers blijken significant vaker slachtoffer te zijn van een cybercrime (39,1% van deze groep). De bedrijven worden met name slachtoffer van malware, ransomware en phising.

Maatregelen
Het overgrote deel van de deelnemende bedrijven heeft technische maatregelen getroffen zoals een virusscanner, een firewall en regelmatige back-ups. Organisatorische maatregelen zijn in veel mindere mate van toepassing. Denk aan regels voor het omgaan met vertrouwelijke informatie, het gebruik van ICT voor privédoeleinden, het afgeven van bedrijfsgegevens en het omgaan met onbekende bestanden.

Hulp
De hulpbehoefte bij de bedrijven is groot. 76% van de ondernemers wil geholpen worden om de cybersecurity te versterken. Daarbij hebben ze het liefst hulp van hun brancheorganisatie (85%). Men wil graag voorlichting en gratis tools en tests.

Bekijk de infographic met de onderzoeksresultaten

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten