Opdrachtgevers:

Impactonderzoek corona: uitstel van betaling belastingen meest aangevraagd

Impactonderzoek corona: uitstel van betaling belastingen meest aangevraagd

donderdag 23 april 2020

Impactonderzoek corona: uitstel van betaling belastingen meest aangevraagd

Van de steunmaatregelen die de overheid biedt, is uitstel van betaling van belastingen de meest aangevraagde onder de groenbedrijven. Dat blijkt uit het tweede impactonderzoek dat Branchevereniging VHG vorige week heeft laten uitvoeren. Aan het onderzoek namen 330 bedrijven deel. Ook van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) maakt een deel (6%) van de groenbedrijven die de vragenlijst invulde, gebruik. Een klein percentage (2%) doet een beroep op de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers (Tozo).

De deelnemende bedrijven voelen net als bij de vorige peiling (maart 2020) de negatieve effecten van de corona-aanpak. Vooral bij interieurbeplanters en hoveniers is dat het geval. Zorgen zijn er over het najaar. Als het aantal nieuwe aanvragen (nog verder) daalt, zal dat komend (na)jaar leiden tot minder werk, dus minder omzet en werkgelegenheid. De groenbedrijven hopen daarom dat de steunmaatregelen ook dit najaar beschikbaar zijn.

Protocol Veilig Samen Doorwerken werkt
De meeste bedrijven hebben hun bedrijfsprocessen inmiddels aangepast aan de RIVM-richtlijnen en/of scherpen deze nog verder aan op basis van het landelijke protocol ‘Samen Veilig Doorwerken’, waaraan ook VHG zich heeft verbonden. Op basis van dit protocol heeft VHG een overzichtelijke handreiking gemaakt voor bedrijven in de groenbranche. Bijna 90% van de deelnemende bedrijven maakt daar dankbaar gebruik van. Ruim 60% gebruikt ook de overige informatie en hulpmiddelen die de branchevereniging biedt. Velen zijn tevreden over deze dienstverlening.

Personeel
Meer dan een kwart van de deelnemende bedrijven heeft te maken met medewerkers die tijdelijk niet meer of minder beschikbaar zijn om werkzaamheden te verrichten (ziek, kinderopvang, door RIVM-richtlijnen thuisblijven).

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten