Opdrachtgevers:

Interieurbeplanters aan het werk? Zo voorkomt u lichamelijke klachten

Interieurbeplanters aan het werk? Zo voorkomt u lichamelijke klachten

donderdag 19 juli 2018

Interieurbeplanters aan het werk? Zo voorkomt u lichamelijke klachten

Het werk van een interieurbeplanter kan lichamelijk belastend zijn, zoals bij het in- en uitladen en het verplaatsen van grote planten of plantenbakken en watertanks of jerrycans. Met de juiste (mechanische ) hulpmiddelen kunt u het werk vaak stukken lichter maken. 

 

De eerste stap als werkgever is dat u inventariseert hoe zwaar uw medewerkers tillen. Zo mag één persoon niet meer dan 23 kg tillen. Voor duwen en trekken geldt een maximum gewicht van 30 kg. Op een steekwagen of een kar is dit ongeveer 100 kg aan lading. 

Check de arbocatalogus
Welke hulpmiddelen u kunt inzetten om het werk minder zwaar te maken, vindt u in de arbocatalogus. Hierin staat ook praktisch advies zoals de tip om interieurbeplanting te gebruiken die gemakkelijk te verplaatsen is, bijvoorbeeld plantenbakken die op wielen staan.

Deze arbocatalogus is geschreven door VHG-werkgevers en werknemers samen met Stigas. Ook vindt u hierin een praktische checklist met tips voor zowel de werkgever als de interieurbeplanter. Goed om daar samen bij stil te staan!

Meer informatie
Heeft u na het bekijken van de arbocatalogus twijfels of wilt u weten hoe u uw medewerkers het beste voorlicht? Sla uw risico-inventarisatie en -evaluatie (RIE) erop na of neem vrijblijvend contact op met Stigas preventieadviseur Sjoek van der Maarl: sjoek.van.der.maarl@stigas.nl. Of bel naar de Stigas Servicedesk 085 – 044 07 00 (optie 1).

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten