Opdrachtgevers:

Invoering Omgevingswet kost meer tijd

Invoering Omgevingswet kost meer tijd

donderdag 9 april 2020

Invoering Omgevingswet kost meer tijd

De invoering van de Omgevingswet kost meer tijd dan verwacht. Dat heeft minister Stientje van Veldhoven voor Milieu en Wonen laten weten aan de Eerste en Tweede Kamer. De wet zou 1 januari 2021 in werking treden. De vertraging is te wijten aan een combinatie van een stevige implementatieopgave en de maatregelen rond het coronavirus, die een grote impact hebben op alle partijen die werken aan de Omgevingswet.

De decentrale overheden, het Rijk en ict-aanbieders werken ondertussen hard door aan de voorbereiding van de Omgevingswet. Ook het gezamenlijk werken aan de totstandkoming van de wet- en regelgeving gaat door. Alle partijen zien de voordelen van de Omgevingswet en zetten zich in voor een spoedige en zorgvuldige inwerkingtreding.

Hoeveel tijd
Minister Van Veldhoven bespreekt met de rijkspartijen, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, het Interprovinciaal Overleg en de Unie van Waterschappen hoeveel extra tijd er nodig is om de Omgevingswet verantwoord in te laten gaan. 

Commentaar VNO-NCW en MKB-Nederland
Volgens VNO-NCW en MKB-Nederland komt dit nieuws niet onverwacht: “Er moet nog veel werk worden verzet en dat moet onder meer gebeuren door overleg en het testen van het digitaal stelsel. Dat kan echter niet allemaal digitaal. Bovendien ligt veel op het bord van gemeenten, en die hebben in deze tijd andere prioriteiten. Maar belangrijk is dat van uitstel geen afstel komt. We zullen de flexibiliteit van de wet en de versnelling die ermee wordt beoogd, hard nodig hebben in de post-corona-tijd.”

Bron: VNO-NCW en MKB Nederland

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten