Opdrachtgevers:

Inzameling voor onderzoek testen ziekte van Lyme

Inzameling voor onderzoek testen ziekte van Lyme

donderdag 4 oktober 2018

Inzameling voor onderzoek testen ziekte van Lyme

VHG-lid  Tuin Totaal Hoveniersbedrijf in Haarlem is nauw betrokken bij sponsoring van een onderzoeksproject van het AMC, Radboud ziekenhuis en het RIVM naar het testen op de ziekte van Lyme. Deze directe betrokkenheid is ontstaan door het verdrietige feit dat een buurjongen is overleden aan de gevolgen van de chronische ziekte van Lyme. Iedereen recreërend of werkzaam in het groen heeft kans op een tekenbeet. Het systematisch controleren is daarom van belang als ook het dragen van tekenwerende kleding.

Helaas is het in Nederland nog niet mogelijk om mensen te testen op de ziekte van Lyme door middel van de LTT-test, de Elispot- of de Melissa-test. Veel mensen laten zich daarom in het buitenland testen. Deze testen zijn alleen in het buitenland beschikbaar en worden, om die reden, niet vergoed.

Onder de naam Victory is nu een grootschalig validatieonderzoek gaande in het AMC te Amsterdam en het Radboud ziekenhuis te Nijmegen, waarbij deze buitenlandse testen onderzocht worden. Wanneer deze testen als betrouwbaar uit het onderzoek komen, kunnen ze ook in Nederland worden ingezet. Voor dit onderzoek is veel geld nodig. Ook u kunt hieraan een financiële bijdrage leveren, kijk hiervoor op www.roodvooraltijd.nl.  Of neem contact op met Pauline Landwehr Johann van Tuin Totaal Hoveniersbedrijf, telefoon (023) 537 03 25 of per e-mail pauline@tuin-totaal.nl. 

Bron: T&L

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten