Opdrachtgevers:

Jaaronderzoek 2018 Economische Barometer: geen omzetstijging voor middelgrote hoveniers particulier

Jaaronderzoek 2018 Economische Barometer: geen omzetstijging voor middelgrote hoveniers particulier

vrijdag 26 juli 2019

Jaaronderzoek 2018 Economische Barometer: geen omzetstijging voor middelgrote hoveniers particulier

Van begin maart tot eind juni 2019 vond het jaaronderzoek 2019 van de Economische Barometer plaats. Hieraan namen 94 bedrijven deel, uit verschillende referentiegroepen. Denk hierbij aan eenpitters en kleine, middelgrote- en grote hoveniersbedrijven, gemengd groenvoorzieners en hoveniers, groenvoorzieners en boomspecialisten. Voor het eerst sinds 2013 stijgt de bruto omzet van de middelgrote hoveniers particulier niet. Met € 83.706,- per fte is deze iets lager dan in 2017 (€ 87.404,-). Als gevolg van lagere genormaliseerde kosten dan in 2017 is het genormaliseerde resultaat gestegen naar € 5.052,- per fte in 2018. Middelgrote hoveniers particulier zijn hiermee de enige referentiegroep die in 2018 een hoger resultaat had dan in 2017.

Het jaaronderzoek is een hulpmiddel waarmee u uw jaaromzet, kosten en nettowinst kunt vergelijken met die van andere bedrijven. Het vernieuwde dashboard van de Economische Barometer geeft nu ook inzicht in de ontwikkeling van uw bedrijfsprestaties over meerdere jaren. Leden van Branchevereniging VHG kunnen het rapport van dit jaaronderzoek downloaden. Daarin leest u ook de resultaten per referentiegroep.

Advies
Adviseurs van de VHG Ondernemershelpdesk zijn het gehele jaar door beschikbaar om samen met u de Economische Barometer in te vullen en de resultaten te bespreken. Zij kunnen de ingevulde vragenlijsten direct valideren. Samen met u kan de VHG-adviseur op basis van deze resultaten in kaart brengen waar mogelijke verbeterpunten voor uw onderneming liggen.

Meer informatie
Voor vragen over dit onderwerp kunt u contact opnemen met de VHG Ondernemershelpdesk via ondernemershelpdesk@vhg.org of (030) 659 56 50.

De VHG Ondernemershelpdesk is bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur en op dinsdagavond tot 20.00 uur. U kunt ook gebruik maken van het wekelijkse spreekuur op dinsdagavond op het verenigingsbureau van Branchevereniging VHG in Houten. Een afspraak maakt u eenvoudig online.

Gewijzigde openingstijden
Let op: in verband met de zomervakantie zijn de openingstijden van de VHG Ondernemershelpdesk in week 32 en 33 gewijzigd. In deze weken is de VHG Ondernemershelpdesk iedere werkdag bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten