Opdrachtgevers:

Jaaronderzoek 2019 VHG Economische Barometer:

Jaaronderzoek 2019 VHG Economische Barometer:

donderdag 6 augustus 2020

Jaaronderzoek 2019 VHG Economische Barometer:

Ondanks omzetstijging gemiddeld een lager netto bedrijfsresultaat per fte

Van begin maart tot eind juni 2020 vond met ondersteuning van Colland het jaaronderzoek 2019 in het kader van de Economische Barometer van Branchevereniging VHG plaats. Hieraan namen 80 bedrijven deel, uit verschillende referentiegroepen. Denk hierbij aan kleine, middelgrote- en grote hoveniersbedrijven, gemengd groenvoorzieners en hoveniers en groenvoorzieners. De gemiddelde bruto omzet per fte is in 2019 met
€ 110.426 op het hoogste niveau sinds de introductie van het jaaronderzoek in 2013. Hetzelfde geldt voor de gemiddelde netto omzet per fte. Deze positieve omzetontwikkeling resulteert echter niet in een gemiddeld hoger netto bedrijfsresultaat per fte.

Als gevolg stijgende bedrijfskosten is het gemiddelde netto resultaat ten opzichte van 2017 (€ 5.539 per fte) en 2018 (€ 5.391 per fte) in 2019 gedaald naar € 3.991,- per fte. Een beeld dat door de VHG Ondernemershelpdesk wordt herkend. 

Hulpmiddel en advies
Het jaaronderzoek is een hulpmiddel waarmee u uw jaaromzet, kosten en nettowinst kunt vergelijken met die van andere bedrijven. Het vernieuwde dashboard van de Economische Barometer geeft nu ook inzicht in de ontwikkeling van uw bedrijfsprestaties over meerdere jaren. Leden van Branchevereniging VHG kunnen het rapport van dit jaaronderzoek downloaden. Daarin leest u ook de resultaten per referentiegroep.

Adviseurs van de VHG Ondernemershelpdesk zijn het gehele jaar door beschikbaar om samen met u de Economische Barometer in te vullen en de resultaten te bespreken. Zij kunnen de ingevulde vragenlijsten direct valideren. Samen met u kan de VHG-adviseur op basis van deze resultaten in kaart brengen waar mogelijke verbeterpunten voor uw onderneming liggen.

Meer informatie
Voor vragen over dit onderwerp kunt u contact opnemen met de VHG Ondernemershelpdesk via ondernemershelpdesk@vhg.org of (030) 659 56 50. Let op: In verband met de zomervakantie zijn de openingstijden van de VHG Ondernemershelpdesk in week 33 en 34 gewijzigd. In deze weken is de VHG Ondernemershelpdesk iedere werkdag bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur. De opening op dinsdagavonden komt tijdelijk te vervallen. Vanaf week 35 zal de VHG-Ondernemershelpdesk zoals gebruikelijk op dinsdag weer tot 20.00 uur geopend zijn.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten