Opdrachtgevers:

Jaaronderzoek Economische Barometer: omzet fors gestegen

Jaaronderzoek Economische Barometer: omzet fors gestegen

donderdag 31 mei 2018

Jaaronderzoek Economische Barometer: omzet fors gestegen

Van begin maart tot eind april 2018 vond het jaaronderzoek 2017 van de Economische Barometer plaats. Hieraan namen 46 bedrijven deel, uit verschillende referentiegroepen. Denk hierbij aan eenpitters en kleine, middelgrote en grote hoveniersbedrijven. De gemiddelde bruto-omzet per FTE was in 2017 beduidend hoger dan voorgaande jaren (55% meer dan in 2016). Vergeleken met 2016 is ook de netto-omzet gestegen. Dit is de hoogste omzet die tot nu toe in de Economische Barometer is gemeten.

De genormaliseerde kosten zijn ongeveer even hoog gebleven als in 2016. Het gemiddelde genormaliseerde resultaat is dan ook duidelijk hoger dan de afgelopen jaren. Belangrijk om te vermelden is dat voor het eerst de loonkostensubsidie is meegerekend. Hierdoor is het verschil met het voorgaande jaar nog groter.

Het jaaronderzoek is een hulpmiddel waarmee u uw jaaromzet, kosten en netto winst kunt vergelijken met die van andere bedrijven. Het vernieuwde dashboard van de Economische Barometer geeft nu ook inzicht in de ontwikkeling van uw bedrijfsprestaties over meerdere jaren.

Leden van Branchevereniging VHG kunnen het rapport van dit jaaronderzoek downloaden. Daarin leest u ook de resultaten per referentiegroep.

Advies
Adviseurs van VHG Ondernemershelpdesk zijn het gehele jaar door beschikbaar om samen met u de Economische Barometer in te vullen en de resultaten te bespreken. Zij kunnen de ingevulde vragenlijsten direct valideren. Samen met u kan de VHG-adviseur op basis van deze resultaten in kaart brengen waar mogelijke verbeterpunten voor uw onderneming liggen. 

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten