Opdrachtgevers:

Kennis over multifunctionele groene daken en gevels

Kennis over multifunctionele groene daken en gevels

donderdag 13 februari 2020

Kennis over multifunctionele groene daken en gevels

Werkt u mee aan het ontwikkelen van gebouwen die multifunctioneel zijn in te zetten voor een groenere en klimaatadaptieve omgeving? Dan is het nieuwe praktijkboek Praktijkboek Multifunctionele groene daken en gevels van ISSO iets voor u. Branchevereniging VHG heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van dit boek. U kunt tijdelijk gratis toegang krijgen tot de online uitgave.

Het Praktijkboek Multifunctionele groene daken en gevels biedt praktische informatie en tools aan professionals die begroeide gevels en daken voor gebruik, waterberging en energieopwekking willen realiseren. Het praktijkboek biedt ondersteuning bij het ontwerp, de realisatie, onderhoud en eventueel de sloop. Het behandelt de integratie van meerdere technieken om tot een oplossing te komen, waarin meerdere functies (gebruik, waterberging en energieopwekking) en vormen van gebruikerswaarde centraal staan.

Voor meerdere doelgroepen
Het nieuwe praktijkboek kent meerdere invalshoeken. Enerzijds voor verschillende doelgroepen uit verschillende segmenten van de markt. En anderzijds per functie van een groen dak of gevel. In deze versie is de praktische informatie gebundeld in één overzichtelijk nieuw basiswerk voor meerdere doelgroepen. Daarnaast kan het ook gebruikt worden in onderwijs en bijscholing.

Onze inbreng als partner
Dit praktijkboek is tot stand gekomen dankzij vele partijen. Samen staan we voor kwaliteit. Want van beter weten komt beter bouwen. En beter bouwen leidt tot een beter leven voor ons allemaal. Als VHG hebben wij graag bijgedragen aan deze kennisontwikkeling, omdat dit handboek een praktische hulp kan zijn voor het realiseren van meer groen op en aan gebouwen. Daarmee sluit het aan op het VHG-concept Het Levende Gebouw.

Toegang tot de kennis
Het Praktijkboek Multifunctionele groene daken en gevels is verkrijgbaar via de ISSO-KennisBank. Met de actiecode: VHG-ISSO-groene daken-2020 krijgt u tijdelijk toegang tot de online uitgave. Geïnteresseerd? Stuur dan een e-mail naar bestellingen@isso.nl. Vermeld daarbij bovenstaande code en u ontvangt van ISSO een e-mail wanneer u tijdelijk toegang hebt.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten