Opdrachtgevers:

Kennisbijeenkomsten Grond drukbezocht

Kennisbijeenkomsten Grond drukbezocht

donderdag 28 november 2019

Kennisbijeenkomsten Grond drukbezocht

Branchevereniging VHG heeft een nieuwe Leidraad Grond ontwikkeld om haar leden te helpen bij het beantwoorden van de vraag ‘Wat kan en mag er nog met grond?’ Deze maand zijn op verschillende plaatsen in het land kennisbijeenkomsten over dit onderwerp georganiseerd. Deze zijn goed bezocht. Op 2 december kunt u nog een bijeenkomst over dit thema bijwonen in Doetinchem.

Experts uit het vakgebied nemen de deelnemers aan de kennisbijeenkomsten onder andere mee in de nieuwe Leidraad Grond voor opslag en transport van kleine en grote partijen grond. Ook actuele zaken zoals PFAS komen aan de orde. Tijdens en na afloop van de presentatie is er gelegenheid om vragen te stellen, maar vooral ook ervaringen uit te wisselen.

Leidraad Grond
In de nieuwe Leidraad Grond zijn de milieuregels samengevat in de vorm van een vragenlijst. Door deze vragenlijst te doorlopen, weet u wat u wel en niet mag. Er is een Leidraad Grond voor grote partijen (meer dan 25 m3) en een Leidraad Grond voor kleine partijen (minder dan 25 m3).

Calamiteitenkaart
Op de Calamiteitenkaart ziet u hoe u het beste kunt handelen als zich bij graafwerkzaamheden situaties voordoen die direct om acties vragen. Bijvoorbeeld als een kabel en/of leiding beschadigd raakt. De kaart is te plastificeren en in de bus te bewaren, zodat deze altijd beschikbaar is op de projectlocatie.

De documenten downloaden (kijk na inloggen onder ‘Documenten Projectdossier’ bij ‘MVO & Milieubeleid’)

 

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten