Opdrachtgevers:

Kennisconferentie Urban Forestry tijdens de Boominfodag

Kennisconferentie Urban Forestry tijdens de Boominfodag

donderdag 11 april 2019

Kennisconferentie Urban Forestry tijdens de Boominfodag

De Boominfodag kent ook een wetenschappelijk programmaonderdeel: de kennisconferentie Urban Forestry. Het thema van de kennisconferentie op 17 mei is klimaatadaptatie, met een focus op hittestress en stedelijk microklimaat. Sprekers zijn onder andere Jelle Hiemstra (WUR), landschapsarchitecte Marie-Laure Hoedemakers en René van der Velde (Research Fellow Urban Forestry TU Delft).

Recent onderzoek heeft inzichten opgeleverd die een wetenschappelijke bijdrage kunnen leveren voor beleidsvorming, ontwerp- en inrichting en onderhoud van stedelijk groen. Aanvullend onderzoek in de komende jaren gaat deze inzichten verder testen en ontwikkelen door middel van praktijksituaties. Daarnaast wordt ook verder fundamentele onderzoek gedaan naar bomen en groen in relatie tot vraagstukken over klimaatadaptatie. Deze aspecten komen aan bod tijdens een aantal presentaties en discussiemomenten.

Bent u erbij? Meld u tot 15 april aan met 20% korting
De vernieuwde Nederlandse Boominfodag combineert de inhoudelijke expertise van Jan-Willem de Groot met de netwerken van Stadswerk, Branchevereniging VHG en Research Fellow Urban Forestry van TU Delft. In een festival-achtige setting kunt u als bezoeker ook getuige zijn van de Nederlandse Klimkampioenschappen en deelnemen aan door de gemeente Apeldoorn, gastheer én Europese Bomenstad 2019, georganiseerde interessante praktijkexcursies.

Het complete programma vindt u hier. Direct aanmelden kan via deze link. Doet u dat voor 15 april, dan ontvangt u 20% korting op de entree.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten