Opdrachtgevers:

Kent u het dashboard duurzame inzetbaarheid voor hoveniers?

Kent u het dashboard duurzame inzetbaarheid voor hoveniers?

donderdag 19 april 2018

Kent u het dashboard duurzame inzetbaarheid voor hoveniers?

Als hovenier bent u dagelijks bezig met het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van groen. Maar bent u ook bezig met de toekomst van het bedrijf en uw werknemers? En weet u welk ‘onderhoud’ nodig is om inzetbaar te blijven? Het dashboard duurzame inzetbaarheid hoveniers helpt u om inzetbaarheid ook eens op die manier te bekijken. 

Het dashboard geeft een compleet overzicht van alle beschikbare handvatten gekoppeld aan de thema’s: vitaal, gezond en veilig werken, balans en werkplezier, ontwikkeling. Werkgever en werknemer kunnen hiermee samen aan de slag. Het dashboard vindt u op: www.inzetbaarheidhoveniers.nl.

In gesprek over duurzame inzetbaarheid
“Het dashboard is een perfect startpunt voor gesprekken tussen werkgever en werknemer”, vindt Olaf Janssen. Janssen is algemeen directeur van BTL Nederland en zit namens de werkgevers in de paritaire werkgroep die opdracht gaf voor het ontwikkelen van het dashboard. “Binnen BTL wil ik hem met nieuwe werknemers gelijk doornemen. Dan komen alle belangrijke thema’s voorbij, zoals veiligheidsafspraken en de mogelijkheden voor scholing. Als werkgever laat je daarmee zien dat je het belangrijk vindt dat werknemers veilig en met plezier werken én blijven werken.

Alle informatie was er al, maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Waar moet je zijn voor informatie over de Arbowetgeving toegespitst op de agrarische en groene sector? En welke organisatie regelt ook alweer de subsidie voor scholing? Nu is er een volledig digitaal dashboard voor een compleet overzicht.”

Colland Arbeidsmarkt
Het dashboard duurzame inzetbaarheid hoveniers is ontwikkeld op initiatief van de sociale partners in de sector hoveniers (Branchevereniging VHG, CNV Vakmensen en FNV Agrarisch Groen) en mogelijk gemaakt met een bijdrage van Colland Arbeidsmarkt. 

Binnen Colland Arbeidsmarkt maken werkgevers en werknemers samen afspraken over scholing, arbeidsmarktbeleid en arbeidsomstandigheden. Hiermee draagt het fonds Colland Arbeidsmarkt bij aan de duurzame inzetbaarheid van werknemers, het naleven van de arbeidsvoorwaarden en levert het een bijdrage aan een optimale werking van de arbeidsmarkt.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten