Opdrachtgevers:

Keuzedeel onderhoud sportvelden en golfbanen gelanceerd

Keuzedeel onderhoud sportvelden en golfbanen gelanceerd

dinsdag 19 februari 2019

Keuzedeel onderhoud sportvelden en golfbanen gelanceerd

Bedrijfsleven en onderwijs ontwikkelen gezamenlijk unieke lesmodule. Brancheorganisaties en onderwijsinstellingen hebben voor het eerst gezamenlijk een keuzedeel ontwikkeld. Jeroen Zijlmans, beleidsadviseur Arbeidsmarkt & Onderwijs bij Branchevereniging VHG: “Leerlingen in het mbo kunnen zich specialiseren door middel van keuzedelen. Veel specialismen komen echter niet aan bod omdat scholen een volle klas nodig hebben en omdat de benodigde kennis vaak niet in de school aanwezig is. Onderwijs en bedrijven hebben de handen ineen geslagen om toch de specialistische kennis op het gebied van sport en golf te onderwijzen. Weer een mooi voorbeeld dat goed groen onderwijs alleen samen gemaakt kan worden.”

Individuele leerlingen uit het hele land kunnen zich inschrijven voor dit keuzedeel. De theorie leren ze door middel van een e-learning. Met de toets weet de deelnemer of hij het heeft begrepen. Vervolgens leert hij de praktijk tijdens de praktijkdagen die worden verzorgd door bedrijven uit de sector. Ook is er een BPV (stage).

Kennismaking
Vrijdag 15 februari vond de eerste van de zes praktijkdagen plaats op Papendal, het grootste sporttrainingscentrum van Nederland. Daar maakten de eerste twaalf enthousiaste deelnemers van vier verschillende onderwijsinstellingen kennis met de vele verschillende sportvloeren. Deskundigen uit het bedrijfsleven presenteerden op een aansprekende manier de kennis die nodig is voor het onderhouden van sportvelden en golfbanen.

Voor studenten en werkenden
Het keuzedeel is gericht op zowel studenten als medewerkers van bedrijven. Voor studenten mbo 3 en 4 is dit een aantrekkelijke nieuwe manier van opleiden, waarbij praktijkdagen afgewisseld worden met moderne vormen van educatie zoals e-learning, filmpjes en online toetsen.

Voor werkenden is het online cursusmateriaal een goede manier om de kennis over het beheer en onderhoud aan te vullen of op peil te houden. Via internet is de e-learning op elk moment toegankelijk en kan deze zelfstandig of als bedrijfstraining worden gedaan.

Erkend certificaat
Na het succesvol afronden van de toetsen en de praktijkdagen behaalt de deelnemer een, door de branches erkend, certificaat en is hij opgeleid tot vakbekwaam greenkeeper of terreinmeester.

Meer informatie
Het keuzedeel is ontwikkeld door BSNC, CUMELA Nederland, NGA en Branchevereniging VHG en mogelijk gemaakt door Aeres, Helicon opleidingen, Wellant College, Zone College, Aequorfonds en Colland. De e-learning is samengesteld door AgriHolland. Voor meer informatie gaat u naar: https://keuzedeelsportengolf.nl

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten