Opdrachtgevers:

Kom naar de Future Green City College Tour over groen en gezondheid

Kom naar de Future Green City College Tour over groen en gezondheid

donderdag 6 december 2018

Kom naar de Future Green City College Tour over groen en gezondheid

11 december, Amsterdam

Op dinsdag 11 december is er weer een editie van de Future Green City College Tour. Dit keer in Amsterdam. Het thema is groen en gezondheid, een belangrijk én kansrijk thema binnen de fysieke leefomgeving. Hoofdgast is Nico Wissing (NL Greenlabel en Green M2). Hij wordt geïnterviewd door journaliste Katja Keuchenius.

 

Wissing wordt door velen gezien als ‘Groene Visionair’. Door zijn geheel eigen kijk op, en gebruik van duurzame materialen wordt hij in binnen- en buitenland met grote regelmaat gevraagd voor adviezen, ontwerpen of lezingen. Hoe draagt groen bij aan gezondheid, welbevinden en geluk van mensen? Waarom moeten gemeenten geen stenen meer kopen en in ontwerpen altijd groen de overhand laten hebben? En hoe kan het groene vak aantrekkelijker worden gemaakt? Allemaal onderwerpen die aan bod gaan komen.

Aan de slag met groen!
De workshops van Rob Franken (Van der Tol groep, Groen en gezondheid op het werk), Nicole van der Waart (Movares, De Gezonde stad) en Laura Kleerekoper en Dinand Ekkel (Hogeschool van Amsterdam en Aeres Hogeschool, de Waarde van groen) gaan allemaal in op de waarde van groen voor de gezondheid van mensen en een gezond leefklimaat in wijken en steden. Na de workshops werkt u in een ontwerpatelier samen aan een concreet ontwerpvraagstuk, ingebracht door de gemeente Haarlem.

Contact met professionals van morgen
Bijzonder is dat deze bijeenkomst wordt aangeboden op de Hogeschool van Amsterdam. Niet alleen leden van VHG en Stadswerk zijn van harte uitgenodigd, ook studenten. Met deze Future Green City college tour maken we werk van onze ambitie om als vereniging aansluiting te vinden bij een nieuwe generatie professionals. Het biedt u en uw organisatie de mogelijkheid in contact te komen met de professionals van de (zeer nabije) toekomst. Een mooie kans, in een tijd waarin we steeds vaker tekorten op de arbeidsmarkt zien in en rondom de openbare ruimte in het algemeen, en rondom groen in het bijzonder.

Meer informatie?
Meer informatie over deze bijzondere serie bijeenkomsten vindt u in een digitale special. U leest er over de interviewgasten en u vindt er alle tourdata en verslagen van de bijeenkomsten. Voor meer informatie en het aanmeldformulier klikt u hier.  

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten