Opdrachtgevers:

Kom ook in beweging voor een klimaatkrachtige regio Delfland!

Kom ook in beweging voor een klimaatkrachtige regio Delfland!

donderdag 29 november 2018

Kom ook in beweging voor een klimaatkrachtige regio Delfland!

Vandaag - donderdag 29 november - is de aftrap van de beweging Klimaatkrachtig Delfland in het ADO-stadion, een initiatief van Hoogheemraadschap van Delfland samen met het netwerk en partners. Branchevereniging VHG is een van de partners die de partnerverklaring zal ondertekenen.De partners van Klimaatkrachtig Delfland inspireren elkaar, ze bundelen hun krachten, verbinden netwerken en delen hun kennis. Zo werken ze samen aan een klimaatbestendige regio.

Inspireren en verbinden
Klimaatkrachtig Delfland is een initiatief van het Hoogheemraadschap van Delfland vóór de regio Delfland. Er zijn al veel goede initiatieven om de regio klimaatbestendig te maken. Helaas zijn deze vaak nog onzichtbaar voor een breed publiek.

Het netwerk Klimaatkrachtig Delfland verbindt partijen, initiatieven en projecten en wisselt kennis en kunde uit. Het inspireert en faciliteert hen om samen te werken. Het laat aansprekende projecten en initiatieven van partners zien en zet daarmee andere partijen aan om ook in beweging te komen. Met elkaar maken we onze regio leefbaar. Daar ligt de kracht van Klimaatkrachtig Delfland.

Conferentie ‘Samen vangen we de extremen op!’
Om de beweging een vliegende start te geven organiseert het Hoogheemraadschap van Delfland de conferentie ‘Samen vangen we de extremen op!’.

Inspirerende gastsprekers en voorbeeldprojecten, vele workshops en volop gelegenheid om kennis uit te wisselen; de ruim 300 deelnemers en sprekers gaan deze dag met elkaar aan de slag. Het netwerk is divers: van medewerkers van gemeenten, waterschappen, woningcorporaties, ontwerpers, adviesbureaus, verzekeraars, ontwikkelaars, LTO Noord Glaskracht, vastgoedeigenaren, productleveranciers, tuincentra, hoveniers, waterbedrijven, kennisinstituten tot netwerkorganisaties.

Met de ondertekening van de partnerverklaring slaan 40 partijen de handen ineen om samen te werken aan de klimaatbestendige regio. Hoogheemraadschap van Delfland is trots op deze brede betrokkenheid van de partners!

Klimaatkrachtig doorgeeftrofee
Er zijn al veel goede initiatieven. Deze worden in het zonnetje gezet met de Klimaatkrachtig doorgeeftrofee. De eerste trofeeën worden deze dag uitgereikt aan drie partijen! Stuk voor stuk klimaatkrachtige partners die met hun initiatief een voorbeeld en inspiratie zijn voor anderen. De komende tijd mogen zij pronken met de trofee. Daarna gaan zij op zoek naar andere initiatiefnemers die ook een pluim verdienen voor hun mooie project(en) of initiatieven. Zij geven de trofee dan door. Via social media wordt de reis van de doorgeeftrofee door de regio gevolgd.

Ook partner worden? Kijk op de website van Klimaatkrachtig Delfland.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten