Opdrachtgevers:

Kwalificatieronden Nationale Wedstrijd Tuinaanleg van start

Kwalificatieronden Nationale Wedstrijd Tuinaanleg van start

maandag 11 december 2017

Kwalificatieronden Nationale Wedstrijd Tuinaanleg van start

In januari 2018 vinden op initiatief van Branchevereniging VHG de kwalificatieronden van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg plaats. Op vier plaatsen in het land, namelijk Hardenberg, Velp, Maasland en Nijmegen, nemen teams van jonge leerling-hoveniers het tegen elkaar op om een deelnameplaats te veroveren voor de nationale finale tijdens TuinIdee in Den Bosch.


Tijdens de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg worden de talenten van leerling-hoveniers in de leeftijd tot en met 22 jaar op de proef gesteld. Bovendien vormen de wedstrijden een stimulans voor de deelnemers, medeleerlingen en schoolleiders om hoog in te zetten op vakmanschap. Aan de hand van een reële praktijkopdracht moeten de deelnemende teams laten zien dat ze het hele proces aan kunnen: van communicatie met de klant tot kennis van de bodem, van sortimentskennis tot plannen, samenwerken en omgaan met onverwachte uitdagingen. Een vakkundige jury beoordeelt deze vaardigheden en de aangelegde tuin als resultaat van de wedstrijd.

Locaties en data
De komende kwalificatieronden vinden plaats op de volgende locaties en data:

- Groene Sector Vakbeurs Hardenberg; dinsdag 9 januari t/m donderdag 11 januari
- Aeres MBO Velp; vrijdag 19 januari en zaterdag 20 januari
- Lentiz Maasland; vrijdag 26 januari en zaterdag 27 januari
- Helicon opleidingen MBO Nijmegen; vrijdag 26 januari en zaterdag 27 januari

Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om de deelnemers te komen aanmoedigen.

Finale
De winnende teams uit deze kwalificatieronden zullen tijdens de beurs TuinIdee, die plaatsvindt van 22 februari tot en met 25 februari 2018 in Den Bosch, strijden om de nationale titel. Aan de vier kwalificatieronden nemen in totaal 17 teams van elk twee leerling-hoveniers deel. De vier beste teams vanuit deze kwalificatieronden worden uitgezonden naar de nationale wedstrijd. Het winnende team op TuinIdee mag zich een jaar lang Nederlands kampioen tuinaanleg noemen.

Organisatie
De organisatie van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg is in handen van VHG, de branchevereniging voor ondernemers in het groen, en de deelnemende AOC’s. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, FNV Agrarisch Groen, CNV Vakmensen, Colland Arbeidsmarkt, AOC-Raad en WorldSkills Netherlands maken deze wedstrijden mede mogelijk en dragen deze een warm hart toe. De wedstrijden hebben tot doel meer aandacht te vragen voor het hoveniersvak en jongeren te laten zien dat het vak van hovenier een veelzijdig en interessant beroep is. Kijk hier voor meer informatie.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten